Η Ώρα Πατρών σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Απέναντι στο δίκαιο αίτημα των εργαζομένων για δουλειά το οποίο μένει ανικανοποίητο και οδήγησε σε δίκαιες διαμαρτυρίες των εργαζομένων της κοινωφελούς, έξω από το Δημαρχείο, ο κ. Πελετίδης όχι μόνο δεν επιχειρηματολόγησε, όπως έκανε πριν δύο χρόνια, προεκλογικά, για το δικαίωμα στην εργασία, αλλά τράπηκε σε φυγή λέγοντας «έχετε καταφύγει στα δικαστήρια, δεν υπάρχει νόημα να επανέλθει η συζήτηση», «νίπτοντας τας χείρας του» σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος .

Πριν τις δημοτικές εκλογές είχε υποσχεθεί μονιμοποίηση, έκλεινε τις υπηρεσίες του Δήμου, έκανε πορείες και παραστάσεις έξω από τα δικαστήρια, εμφανιζόταν ως ο μοναδικός υπερασπιστής των δικαιωμάτων τους. Τί άλλαξε μετά τις εκλογές; Η εργατική τάξη έπαψε να διεκδικεί; Μήπως η σημερινή κυβέρνηση έδωσε επιτέλους, τέλος στην πάλη των τάξεων;

Οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς έχουν βρεθεί εδώ και χρόνια μπλεγμένοι σε έναν καλά υφασμένο ιστό. Τα πεντάμηνα που ίσχυαν τα προηγούμενα χρόνια, αν και έγιναν οκτάμηνα από την προηγούμενη κυβέρνηση, δεν κατέστη όμως ικανό, το χρονικό διάστημα για όλους. ώστε να αποκτήσουν δικαίωμα, έπειτα από τη λήξη της σύμβασης, να λάβουν επίδομα ανεργίας. Αίτημά τους σήμερα, είναι να παραταθεί η σύμβαση τους, δύο με τρεις μήνες προκειμένου να κατοχυρώσουν δικαίωμα στο επίδομα ανεργίας.

Σε αυτό το αίτημα πρέπει να συγκαταθέσει και να συναινέσει ο Δήμος ότι διαθέτει τα χρήματα για να πληρωθούν. Γνωρίζουμε, ότι υπάρχουν τα χρήματα προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς, για αυτούς τους δύο-τρεις μήνες και θα πρέπει να ικανοποιηθεί το αίτημα τους. Τα ποσά που σπαταλήθηκαν το προηγούμενο διάστημα για απευθείας αναθέσεις, ενοικίαση καρεκλών μόνο από τον Πολιτιστικό Οργανισμό 10.000€, η επανεκτέλεση καρναβαλικών τραγουδιών 30.000€, τα κινητά του ΚΟΔΗΠ και τα Χριστουγεννιάτικα δώρα από το γνωστό βιβλιοπωλείο αρκούσαν και αρκούν για να καλύψουν την μισθοδοσία των εργαζομένων.

Το αίτημα είναι λογικό, δίκαιο και νόμιμο. Η Ώρα Πατρών θα εισάγει το θέμα προς συζήτηση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και εκεί θα κριθούμε..."