Συστατικά

2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, κομμένο σε λωρίδες
1 σκελίδα σκόρδο
400 γρ. ντοματινία
175 γρ. ρύζι για ριζότο
600 ml ζωμός λαχανικών
30 γρ. μασκαρπόνε
30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σουτάρει το κρεμμύδι, μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτεις λίγο αλάτι και τσιγαριζεις για 10 λεπτά. Στο τελευταίο λεπτό, ρίχνεις στο τηγάνι και τη σκελίδα σκόρδου.
Προσθέτεις τα ντοματίνια και σιγοβράζεις, μέχρι να λιώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους. Μόλις γίνει αυτό, ρίχνεις την μισή ποσότητα ρυζιού και ανακατεύεις.
Όσο ανακατεύεις, ρίχνεις και το υπόλοιπο ρύζι. Το αφήνεις να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτεις την παρμεζάνα και το μασκαρπόνε και ανακατεύεις για τελευταία φορά.

Πηγή: tlife.gr