Συστατικά

6 φλιτζάνια πράσινα μήλα, κομμένα σε ροδέλες
1 φλιτζάνι χυμός μήλου, χωρίς ζάχαρη και συντηρητικά
1 κουτ. της σούπας κανέλα
3 κουτ. της σούπας corn flour
2 στρογγυλές ζύμες για πίτα

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύεις την κανέλα, το corn flour και το 1/3 του χυμού μήλου. Ανακατεύεις, ενώνεις και αφήνεις στην άκρη.
Σε μία κατσαρόλα, ρίχνεις τον υπόλοιπο χυμό μήλου και τα κομμένα σου μήλα. Ανακατεύεις συχνά πυκνά και σιγοβράζεις για 10 λεπτά. Μόλις περάσει αυτό το χρονικό διάστημα, προσθέτεις το μείγμα του μπολ και ανακατεύεις, μέχρι να “δέσει”.
Στρώνεις τη ζύμη σου σε μία στρογγυλή φόρμα και την τρυπάς με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία. Απλώνεις ομοιόμορφα το τελικό σου μείγμα. Παίρνεις τη δεύτερη ζύμη, με ένα κοπτήρι, κόβεις ειδικές λωρίδες και τις περνάς διαγώνια από την επιφάνεια σου.
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 40 – 45 λεπτά. Κόβεις σε κομμάτια και μοιράζεις, μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: tlife.gr