Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα είχε η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητάς του που αφορούν στο νομό Αχαΐας. 

Η Βουλευτής υπογράμμισε ότι οι κάτοικοι των Δήμων Καλαβρύτων, Ερυμάνθου και Αιγιαλείας, στους ορεινούς οικισμούς τους, με μεγάλες  ανάγκες για θέρμανση, θα δουν φέτος σημαντικές αυξήσεις σε σχέση με παλαιότερα επιδόματα. Η εφαρμογή κλιματικών κριτηρίων στην χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης με τη χρήση των «βαθμοημερών» εναρμονίζει το ποσό ανάλογα με το ψύχος της περιοχής και συνδέει άμεσα το επίδομα με το γεωγραφικό ανάγλυφο της Ελληνικής επικράτειας.

Παράλληλα τόνισε ότι η αύξηση του βασικού ποσού του επιδόματος για το 2022, θα στηρίξει όλους τους δικαιούχους οριζόντια, ώστε να αντιμετωπίσουν τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν προκύψει στον τομέα της ενέργειας. Η μέριμνα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για όλα τα Ελληνικά νοικοκυριά και τις ανάγκες της θέρμανσης, θα φέρει θετικά αποτελέσματα και στην Αχαΐα.

Η κα Αλεξοπούλου τόνισε επίσης το θέμα της στήριξης των αγροτών της Αχαΐας και των αγροτικών προϊόντων, που έχουν πληγεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη, οι αγρότες της περιοχής να βγουν από την πανδημία με τις μικρότερες δυνατές απώλειες στα εισοδήματά τους και να ενισχυθούν ώστε να συνεχίσουν να παράγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας. Ο Υπουργός τη διαβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ως επισπεύδων Υπουργείο, για την παρακολούθηση και την γρήγορη επίλυση όλων των σχετικών ζητημάτων.