Η Επιτροπή Αγώνα Ιατρικής σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Ενώ μετά από ενάμιση χρόνο κλειστές σχολές ο Φοιτητικός μας Σύλλογος ετοιμάζει τη γενική του Συνέλευση, με πάνω από 150 φοιτητές να έχουν υπογράψει για την πραγματοποίηση της, η ΔΑΠ για άλλη μια φορά είναι απέναντι. Ανακοίνωσε στα μέλη του ΔΣ ότι δεν έχει καμιά πρόθεση να φέρει τα πρακτικά και τη σφραγίδα του συλλόγου στη Συνέλευση, γιατί δεν της αρκούν οι υπογραφές! Την επόμενη στιγμή έσπευσε να διατυμπανίσει διαδικτυακά πως δεν ισχύει καμία Γενική Συνέλευση!

Την πήρε ο πόνος τη ΔΑΠ για τις δημοκρατικές διαδικασίες; Ενάμιση χρόνο τώρα:

 

  • Δεν στήριξε την εθελοντική συμμετοχή φοιτητών Ιατρικής στα νοσοκομεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας!

 

  • Απουσίαζε από το μαζικό αγώνα του περσινού 5ου έτους να επιστρέψει στην κλινική του, καταψήφιζε τα ψηφίσματα που κατέβαζε το έτος στο ΔΣ, κατηγορούσε τους φοιτητές ότι διασπείρουν τον ιό με τις κινητοποιήσεις τους. Απήχε μέχρι και η τότε Πρόεδρος που ήταν φοιτήτρια του έτους!
  •  Τόλμησε μέχρι και να καταγγείλει στις εφημερίδες ως παράνομη την προσπάθεια του περσινού πρώτου έτους να κάνει συνέλευση.
  • Συκοφαντούσε τους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής που διεκδικούσαν ενίσχυση του Συστήματος Υγείας, μας έλεγαν «αυτοί δεν είναι επιστήμονες  είναι συνδικαλιστές».
  • Διορίζει στο ΔΣ φοιτητές που δεν συμμετείχαν καν  στις φοιτητικές εκλογές.
  • Στηρίζει κάθε νομοσχέδιο και αντιδραστική αλλαγή που έφερε η κυβέρνηση, καταχάρηκε με το νομοσχέδιο Κεραμέως Χρυσοχοίδη και την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, καθώς « θα χορτάσει ο σβέρκος» των φοιτητών που αγωνίζονται, όπως έγραφε στέλεχος τους στην Ιατρική. 

Αλήθεια πόσο θυμίζει η αγωνία τους για τον αριθμό των υπογραφών το αντιδραστικό νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ που προβλέπει 50%+1 απαρτία στα σωματεία για να προκηρυχτεί απεργία…

Δεν σοκαριστήκαμε κιόλας με τη στάση τους. Η ΔΑΠ εχθρεύεται κάθε προσπάθεια των φοιτητών να οργανώσουν τον αγώνα τους για το Πανεπιστήμιο που έχουμε ανάγκη. Στηρίζει τα δίδακτρα σε μεταπτυχιακά και προπτυχιακά, μας λέει ότι δεν είναι ρεαλιστικό να προστατεύεται η Υγεία μας, να εκπαιδευτούμε ολοκληρωμένα. Γιατί η περίφημη πρόταση της ΔΑΠ είναι το «Σύγχρονο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο». 30 χρόνια διαφημίζει πώς οι προτάσεις της υλοποιούνται, και έτσι είναι! Σε αυτό το Πανεπιστήμιο η γνώση μας είναι εμπόρευμα, η έρευνα λειτουργεί με κριτήριο το αν είναι κερδοφόρα για τις επιχειρήσεις. Μας βγάζει γιατρούς μειωμένης βλάβης, με το κριτήριο κόστους-οφέλους εντυπωμένο στο πώς ασκούμε την επιστήμη μας. 

Γυρίζουμε την πλάτη στη ΔΑΠ, οργανώνουμε τον αγώνα μας!

Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να έχουμε ενιαία ανώτατη εκπαίδευση, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, με όλη τη γνώση στο πτυχίο, με ουσιαστική σύνδεση θεωρίας -πράξης, που θα μας βγάζει ολοκληρωμένους γιατρούς, με στέρεη γνώση των βασικών επιστημών και των κλινικών αντικειμένων, που θα μπορούμε συνολικά να προσεγγίσουμε έναν ασθενή και όχι μόνο τη νόσο ή το σύμπτωμα, θα μπορούμε να προχωρήσουμε την επιστήμη παραπέρα.

Για αυτό το Πανεπιστήμιο παλεύουμε!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΕ Δ.Σ. ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ!

Συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση στην 6η ΥΠΕ στις 21/10, ημέρα πανυγειονομικής απεργίας, στις κινητοποιήσεις των ΦΣ την ίδια ημέρα!".