Συστατικά

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κοτσάνι σέλινο, ψιλοκομμένο
3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
8 φλιτζάνια μπρόκολο
3 κουτ. της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια γάλα
3 κουτ. της σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
Πιπέρι μαύρο (σε μύλο) για ακόμα περισσότερη γεύση

Τρόπος Μαγειρέματος

Σε ένα τηγάνι, σοτάρεις το κρεμμύδι και το σέλινο.
Μόλις μαλακώσουν, προσθέτεις το μπρόκολο και περιχύνεις με το ζωμό κοτόπουλου. Σκεπάζεις με ένα καπάκι και αφήνεις να βράσουν σε μέτρια φωτιά για δέκα λεπτά.
Σε ένα μπλέντερ, ρίχνεις το μείγμα αρχικά μέχρι τη μέση και αρχίσεις με απαλές κινήσεις να ανακατεύεις μέχρι να πάρει την υφή πουρέ.
Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα λιώνεις αρχικά τις τρεις κουταλιές της σούπας βούτυρο και προσθέτεις το γάλα και το αλεύρι.
Ανακατεύεις συνέχεια μέχρι να πήξει και προσθέτεις τη σούπα. Ανακατεύεις το τελικό μείγμα με μία ξύλινη κουτάλα και ρίχνεις την παρμεζάνα.

Πηγή: tlife.gr