Συστατικά

12 λαζάνια
4 φλιτζάνια κοτόπουλο, μαγειρεμένο
3 φλιτζάνια λαχανικά, μαγειρεμένα
1 1/4 φλιτζάνια σπανάκι
2 φλιτζάνια τυρί cottage
2 αβγά
2 κουτ. της σούπας βασιλικός
4 φλιτζάνια μοτσαρέλα, τριμμένη
2/3 του φλιτζανιού παρμεζάνα, τριμμένη

Για τη σάλτσα:

1/3 του φλιτζανιού βούτυρο
1 κρεμμύδι, λιωμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1/4 του φλιτζανιού αλεύρι
2 φλιτζάνια γάλα
2 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
1/2 φλιτζάνι τυρί κρέμα
1 κουτ. του γλυκού βασιλικό
1/2 κουτ. του γλυκού ρίγανη

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στις 180 βαθμούς C.
Ας φτιάξουμε τη σάλτσα. Αρχικά, σε ένα κατσαρολάκι, λιώνεις το βούτυρο, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε μέτρια ένταση. Προσθέτεις το αλεύρι και βράζεις για ακόμα 3 λεπτά.
Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το γάλα και το ζωμό κοτόπουλου ανακατεύοντας. Χαμηλώνεις την ένταση της κουζίνας και προσθέτεις σταδιακά το μείγμα σου στο κατσαρολάκι, ανακατεύοντας παράλληλα.
Απομακρύνεις από τη φωτιά και προσθέτεις το 1/3 του φλιτζανιού παρμεζάνα, 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα, τη ρίγανη και το βασιλικό.
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις το τυρί cottage, τα αβγά, τον υπόλοιπο βασιλικό και το σπανάκι.
Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα, θωρακίζεις το κοτόπουλο και τα λαχανικά σου.
Αρχίζεις να ετοιμάζεις τα λαζάνια σου. Σε ένα ορθογώνιο ταψί, στρώνεις στη βάση 4 λαζάνια, λίγη από τη σάλτσα σου, τα λαχανικά, και το μισό κοτόπουλο που έχεις κόψει. Ρίχνεις από πάνω 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα, 1/4 του φλιτζανιού παρμεζάνα και το 1/3 της σάλτσας. Περνάς από πάνω άλλα 3 λαζάνια, το υπόλοιπο κοτόπουλο, το μείγμα με το τυρί cottage, τη σάλτσα. Ολοκληρώνεις την κατασκευή σου με άλλα 3 λαζάνια και την υπόλοιπη σάλτσα.
Ψήνεις για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Ρίχνεις από πάνω το τυρί που σου έχει περισσέψει, ψήνεις ξανά στο φούρνο για άλλα 20 και μοιράζεις σε μερίδες.

Πηγή: tlife.gr