Συστατικά

2 φλιτζάνια γιαούρτι πλήρες
2 φλιτζάνια τυρί ρικότα
3 κουτ. της σούπας μέλι
1 μεγάλο αβγό
Χυμός ενός λεμονιού
1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
340 γρ. απλά μπισκότα
60 γρ. μαύρη ζάχαρη
80 γρ. λιωμένο βούτυρο
αμύγδαλα και μέλι (για το σερβίρισμα)

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, ετοιμάζεις την τραγανή βάση μπισκότου. Σε ένα μπλέντερ, αλέθεις τα μπισκότα με τη μαύρη ζάχαρη για 3 λεπτά. Παράλληλα, σε ένα κατσαρολάκι λιώνεις το βούτυρο. Το προσθέτεις στο μπλέντερ και αλέθεις για 3 λεπτά ακόμη. Απλώνεις την τραγανή βάση σε ένα τσέρκι πολύ προσεκτικά και την αξιοποιείς ως το πρώτο στρώμα για το cheesecake σου. Την βάζεις στο ψυγείο για 3 ώρες.
Σε ένα μεσαίο μπολ, αναμειγνύεις το τυρί ρικότα και το γιαούρτι. Ανακατεύεις.
Στραγγίζεις προσεκτικά με ένα φίλτρο, για να φύγουν τα υγρά από το μείγμα σου. Σκεπάζεις με μία μεμβράνη και μεταφέρεις το μπολ στο ψυγείο για όλο το βράδυ ή απλά για 3 ώρες.
Αφού περάσει το διάστημα αυτό, προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 160 βαθμούς C.
Σε ένα μεγάλο μπολ, αδειάζεις το μείγμα που είχες στο ψυγείο. Προσθέτεις το χυμό λεμονιού, τη βανίλια, το αβγό και το μέλι. Ανακατεύεις πολύ καλά και ομογενοποιείς.
Απλώνεις το μείγμα σου πάνω από την τραγανή βάση μπισκότου, την φτιάχνεις ομοιόμορφα με μία σπάτουλα και ψήνεις στο φούρνο για 30 λεπτά.
Μεταφέρεις στο ψυγείο για 4 ώρες. Ρίχνεις από πάνω το μέλι και τα αμύγδαλα και μοιράζεις σε μερίδες.

Πηγή: tlife.gr