Πέντε νέα μηχανήματα Τεχνητού Νεφρού, που θα καλύψουν τις ανάγκες του Νεφρολογικού Κέντρου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, παρέδωσε η 6η ΥΠΕ, καλύπτοντας εξ ολοκλήρου το ποσό της δαπάνης που ανήλθε στα 60.000 ευρώ.

Με αφορμή την απόκτηση του νέου σύγχρονου εξοπλισμού, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης, βρέθηκε το πρωί της Τρίτης, στο Νεφρολογικό Κέντρο του ΠΠΝΠ.

Τον κ. Καρβέλη υποδέχθηκε ο Διευθυντής του Νεφρολογικού Κέντρου, Καθηγητής Παθολογίας – Νεφρολογίας Δημήτρης Γούμενος, ο οποίος τον ξενάγησε στις κλίνες του κέντρου όπου έχουν τοποθετηθεί τα νέα μηχανήματα. «Δεν έχουμε λόγια να σας ευχαριστήσουμε. Πρόκειται πραγματικά για μια πολύ μεγάλη συνεισφορά στο έργο μας και τεράστια αναβάθμιση στις παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου μας», σημείωσε ο κ. Γούμενος.

«Γνωρίζετε, ότι έχω μια ιδιαίτερη ευαισθησία ως άνθρωπος για τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν αυτά τα σοβαρά προβλήματα υγείας. Δεν θα μπορούσα να μην ασχοληθώ με την αναβάθμιση του Νεφρολογικού μας Κέντρου, όχι μόνο διότι εκτιμώ βαθύτατα το επιστημονικό σας βάρος και ευθύνη που φέρεται, αλλά και γιατί οφείλω ως Διοικητής να λειτουργώ αποτελεσματικά με γνώμονα την κατά το δυνατόν, εξυπηρέτηση των ασθενών συμπολιτών μας», σημείωσε ο κ. Καρβέλης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, στο Νεφρολογικό Κέντρο, ο κ. Καρβέλης, είχε την ευκαιρία να μιλήσει με το επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό του κέντρου.