Προς τα τέλη του 2023 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το έργο για την δημιουργία του ανοικτού εμπορικού κέντρου στην πρώην ΑΒΕΞ από την Ten Brinke Hellas που ως γνωστόν έχει αγοράσει το οικόπεδο.

Σύμφωνα με τα στελέχη της η μελέτη για τη δημιουργία του εμπορικού κέντρου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί με το 80% αυτής της διαδικασίας να έχει προχωρήσει και να βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η κατεδάφιση κτιρίου που βρίσκεται στον χώρο, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα εφόσον καταρτιστεί η οριστική λίστα με τους χρήστες θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την έκδοση πολεοδομικής άδειας.

Εκτός αυτού τα στελέχη της εταιρείας έχουν προχωρήσει σε μία έρευνα αγοράς για την Πάτρα η οποία και βρίσκεται σε εξέλιξη, έρευνα που θα παίξει σημαντικό ρόλο στο ξεκλείδωμα των μισθώσεων που είναι να γίνουν που με τη σειρά τους θα διαμορφώσουν και τις χωροταξικές ανάγκες.

Πρόκειται πάντως για μία τεράστια επένδυση που γίνεται από την Ten Brinke η οποία αναμένεται να φτάσει τα 20 εκατομμύρια ευρώ και που είναι να δώσει έναν άλλον αέρα εμπορικό στην Ακτή Δυμαίων και σε όλη τη νότια παραλιακή ζώνη της Πάτρας.


Ο χώρος αυτός στέγαζε την πρώην ΑΒΕΞ, τη βιομηχανία τυποποιημένης ξυλείας που πτώχευσε, είναι 21,5 στρέμματα και αποκτήθηκε από την Ten Brinke μέσα από διαδικασία πλειστηριασμού έναντι του ποσού των 3,3 εκατομμυρίων ευρώ (η αρχική του τιμή ήταν στα 9 εκατομμύρια ευρώ).

Η επένδυση αυτή βρίσκεται έτσι σε πλήρη εξέλιξη και ήδη αρκετές αλυσίδες πολυκαταστημάτων έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους, ενώ ο Όμιλος Φουρλή (IKEA) ήδη συμμετέχει στο πρότζεκτ.

Η εταιρεία εκτός του χώρου της πρώην ΑΒΕΞ έχει προχωρήσει και σε άλλες επενδύσεις δημιουργώντας την ίδια στιγμή τέσσερα ακόμα εμπορικά κέντρα σε Αττική και σε περιφέρεια.

Στην Πάτρα έχει προχωρήσει και στην αγορά του πρώην καφενείου του Σταυριανού στα Ψηλαλώνια με σκοπό να αναγείρει πολυκατοικία για την ενοικίαση γραφείων και καταστημάτων, αλλά και την λειτουργία ενός σούπερ μάρκετ στον ισόγειο χώρο του.