Δεκάδες συγχωνεύσεις τμημάτων έρχονται στην Πάτρα και την Αχαΐα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, με απόφαση του υπουργείου Παιδείας που θέλει να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση από την αρχή της χρονιάς.

Τα κενά αυτά στην Αχαΐα ανέρχονται γύρω στα 80 και σύμφωνα με την ανακοίνωσή της Α’ ΕΛΜΕ, το υπουργείο θέλει να περικόψει προσωρινά τις διδακτικές ώρες, έτσι ώστε να προχωρήσει σε μία πιο μόνιμη λύση, σε αυτή την συγχωνεύσεων.

Τι σημαίνει αυτό; Τμήματα και μαθητές θα ενωθούν, με αποτέλεσμα το μάθημα σε μία τάξη να γίνεται σε συνθήκες συνωστισμού, τη στιγμή που η πανδημία είναι ακόμα εδώ και τα μέτρα προστασίας απαιτούν αποστάσεις και όχι συγχωνεύσεις.

«Οι μαθητές, μετά από ένα μήνα, θα αλλάξουν τμήμα και ίσως και καθηγητές, αφού θα ξαναγίνει κατανομή μαθημάτων. Θα αλλάξουν τα προγράμματα των σχολείων, αφού καθηγητές θα μεταφερθούν.

Θα συνωστιζόμαστε μαθητές και καθηγητές σε 27άρια και 28άρια τμήματα. Ακόμα και σε σχολεία με αίθουσες σε κοντέινερ κάνουν συγχωνεύσεις ( 3ο Γυμνάσιο)» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Α’ ΕΛΜΕ που προχώρησε σε διαμαρτυρία για αυτές τις εξελίξεις που έρχονται μετά την αξιολόγηση που θέλει να επιβάλει το υπουργείο Παιδείας.

«Ως εδώ το ποτήρι ξεχείλισε…» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.