Το σοβαρό πρόβλημα με τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών σε περιοχές της χώρας έθεσε δημοσίως και ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στη Βουλή.

"Πράγματι", είπε ο κ. Μητσοτάκης, «έχουμε ζητήματα ακόμη για τα οποία πρέπει να συζητήσουμε με θάρρος και με ειλικρίνεια σε αυτή την αίθουσα. Περιοχές της χώρας όπου, δυστυχώς, έχουμε χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Τις έχω εδώ: Ευρυτανία, Κιλκίς, Δυτική Αττική, Πιερία, Δράμα, Φωκίδα, Ηλεία, Σέρρες, Πέλλα, Ξάνθη, Φλώρινα», ανέφερε σε μία αποστροφή του, προσθέτοντας πως, δυστυχώς, «η Βόρεια Ελλάδα είναι σήμερα πρωταγωνίστρια στους θανάτους και θα πρέπει να εντείνουμε την προσπάθεια επικοινωνίας σε όλα τα επίπεδα».

Τα ποσοστά των περιοχών στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Μητσοτάκης, τα οποία πράγματι είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, καθώς πάνω από το 50% του νομού δεν έχει εμβολιαστεί είναι οι ακόλουθες:

Στην Ευρυτανία έχει εμβολιαστεί το 38,28%, στο Κιλκίς το 45,55%, στη Δυτική Αττική το 29,7%, στην Πιερία το 49,5%, στη Δράμα το 44,56%, στη Φωκίδα το 42,32%, στην Ηλεία το 45,99%, στις Σέρρες το 42,09%, στην Πέλλα το 49,4%, στην Ξάνθη το 49,24% και στη Φλώρινα το 52,51%.

Χαμηλά είναι τα ποσοστά και στην Κοζάνη με 48,33%, ενώ κάτω από το όριο του 50% είναι και στη Λάρισα με 48,29%, που αποτελεί τον πέμπτο μεγαλύτερο νομό της χώρας σε πληθυσμό, ενδεικτικό του προβλήματος που υπάρχει. 

Πάντως και τα ποσοστά εμβολιασμού στην Αχαΐα δεν είναι ιδιαίτερα υψηλά . Συνολικά μέχρι χθες είχαν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους λίγο παραπάνω από 170.000 πολίτες.

πηγή: Καθημερινή.