Η Ώρα Πατρών σε ανακοίνωσή της αναφέρει: "Περίπου ένα μήνα διήρκεσε η ξιφούλκηση, με τους ανεμόμυλους, του κ. Πελετίδη, κατά της κυβερνητικής πολιτικής, όταν δήλωνε, «ότι δεν θα ακολουθήσει τους επικίνδυνους δρόμους της κυβερνητικής πολιτικής» σχετικά με τα μέτρα και τις επιπτώσεις για τους ανεμβολίαστους που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Δήλωνε ότι: Α) «ήταν κατηγορηματικά αντίθετος στην εφαρμογή του νόμου για την υποχρεωτικότητα.» και Β) «δεν θα εκβιάσει και δεν θα διαιρέσει τους εργαζόμενους με αναστολές».

Μόλις ένα μήνα χρειάστηκε για να γίνει συμμέτοχος όλων εκείνων των απαράδεκτων μέτρων για τις απολύσεις και τις αναστολές που κατήγγειλε με το βαρύγδουπο δελτίο της 03/09/2021. (https://e-patras.gr/el/dimarhos-patreon-kostas-peletidis-i-anagkaiotita-toy-emboliasmoy-einai-thema-prolipsis-kai).

Όχι μόνο δεν τήρησε τη δήλωση που ζητούσε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω ΤΩΡΑ τα απαράδεκτα μέτρα των απολύσεων και των αναστολών αλλά τα ψήφισε και με τα δύο χέρια.

Είναι πασιφανές ότι τα μεγάλα λόγια, τα χρησιμοποιεί για να αποκομίσει πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη, ως επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Ψήφισε στον ΚΟΔΗΠ την αναστολή-ΑΠΟΛΥΣΗ που οδηγεί σε οικονομικό στραγγαλισμό της υπαλλήλου σε σφιχταγκάλιασμα με τις παρατάξεις των κ.κ Παπαδημάτου, Αλεξόπουλου.

Θα πρέπει να αντιληφθεί η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης του κ. Πελετίδη ότι ο ανέξοδος λαϊκισμός και οι φωνασκίες χωρίς αντίκρισμα, μπορεί να αποφέρουν μόνο πρόσκαιρα κέρδη, αποδεικνύεται έτσι ότι είναι ο καλύτερος σύμμαχος της Κυβέρνησης. Άλλωστε είναι νωπό ότι με την προηγούμενη κυβέρνηση δεν αποφάσιζε τα διαθέσιμα του δήμου να πάνε στην τράπεζα που ήθελαν οι δανειστές κηρύσσοντας ανένδοτο αγώνα λέγοντας "ας με βάλουν φυλακή" δεν υλοποιώ την απόφαση. Με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φρόντισε να το φέρει θέμα εσπευσμένα στο δημοτικό συμβούλιο και μεταφέρθηκαν στην τράπεζα που υπέδειξαν οι δανειστές....

Η Ώρα Πατρών θα αναδεικνύει τη διγλωσσία και διπροσωπία της δημοτικής αρχής Πελετίδη και θα αποδεικνύει με στοιχεία πόσο συντηρητική και επιζήμια για την πόλη είναι η ανερμάτιστη πολιτική του".