Με σταθερά διψήφιο ποσοστό της τάξης του 10,1% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία γίνεται διακομματικά απόδεκτή, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της ALCO που παρουσιάστηκε σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία «τσιμπάει» μια μονάδα από την προηγούμενη μέτρηση και καταγράφει ποσοστό 35%. Αντιστοίχως, ο ΣΥΡΙΖΑ, ανεβαίνει 1,1% συγκεντρώνοντας 24.9%.

Τρίτο παραμένει το ΚΙΝΑΛ με 6,4%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,3% και πέμπτη η Ελληνική Λύση με 4,4%. Στη βουλή φαίνεται να μπαίνει εκ νέου το ΜέΡΑ25 που καταγράφει ποσοστό της τάξης του 4,1%.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να θεωρείται ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός καθώς 37% απαντά ότι τον εμπιστεύεται περισσότερο ενώ 24% λέει ότι εμπιστεύεται περισσότερο τον Αλέξη Τσίπρα.

Πάνω από 6 στους 10 ερωτηθέντες πολίτες (64%) κρίνουν θετικά την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, ενώ αρνητική άποψη έχει μόλις το 24% των ερωτηθέντων.

Επίσης κατά 62% οι πολίτες θεωρούν ότι η Γαλλία, εφόσον χρειαστεί θα στείλει στρατιωτική βοήθεια στην Ελλάδα αν αυτή δεχθεί επίθεση από την Τουρκία. Στη σχετική ερώτηση 40% απαντά «σίγουρα ναι» ενώ 32% απαντά «μάλλον ναι» και μόλις 24% απαντά σίγουρα ή μάλλον όχι.

Πάνω από τους μισούς πολίτες (ποσοστό 55%) κρίνουν αρνητικά την στάση του ΣΥΡΙΖΑ, να καταψηφίσει την ελληνογαλλική συμφωνία.