Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος του πρώην Αρχηγού της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλου προχώρησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών Νίκος Αντωναράκος.

Η εισαγγελική έρευνα διενεργήθηκε μετά τη μήνυση που είχε υποβάλει ο πραγματογνώμονας, Δημήτρης Λιότσιος, ο οποίος έχει καταγγείλει τον Β. Ματθαιόπουλο ότι του ασκούσε πιέσεις για να συγκαλύψει λάθη και παραλείψεις των υπευθύνων κατά την επιχείρηση κατάσβεσης.

Ο πραγματογνώμονας, ο οποίος είχε οριστεί από την εισαγγελία για να διερευνήσει τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία με τους 102 νεκρούς στο Μάτι, εκτός από την κατάθεση που είχε δώσει στον ανακριτή και τη σχετική μήνυση που είχε υποβάλει, είχε προσκομίσει στις αρχές και ηχογραφημένες συνομιλίες με τον κ. Ματθαιόπουλο.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ο οποίος διενήργησε την έρευνα, κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Β. Ματθαιόπουλου για τα πλημμελήματα της παράβασης καθήκοντος και απόπειρα παράνομης βίας.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά την πρόταση του εισαγγελέα, Γιώργου Πολυκράτη, που ζητεί από το δικαστικό συμβούλιο να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορούμενου 27 πρόσωπα -μεταξύ των οποίων και ο κ. Ματθαιόπουλος που τότε ήταν υπαρχηγός του πυροσβεστικού σώματος- για τη φονική πυρκαγιά.