Σε 1.956 ανέρχονται οι οικίες, σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Ιθάκη, Ζάκυνθο, Ήπειρο, Εύβοια, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα που υπέστησαν καταστροφές, και στις οικοσκευές, το τριήμερο που η κακοκαιρία Μπάλλος έπληξε τη χώρα.

Σύμφωνα με στοιχεία, τις πρώτες 10 ώρες της κακοκαιρίας, από τις 10:00 στις 14 Οκτωβρίου έως και τις 07:00 το πρωί στις 15 Οκτωβρίου το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, έλαβε συνολικά 779 κλήσεις για την Περιφέρεια Αττικής, από αυτές οι 668 ήταν για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και επιχειρήσεις. Τις ίδιες ώρες στην Κέρκυρα, έγιναν 495 αντλήσεις νερού από οικίες, και συγκεκριμένα στο Ληξούρι Κεφαλονιάς 38, στο Βαθύ Ιθάκης 44, στην Ήπειρο 4, στην Δυτική Ελλάδα 11, στην Κεντρική Μακεδονία 6, στην Στερεά Ελλάδα 2.

Από τις 07:00 το πρωί της περασμένης Παρασκευής έως και τις 18:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, το Πυροσβεστικό Σώμα δέχθηκε 217 κλήσεις στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων οι 159 ήταν για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και επιχειρήσεις. Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δηλαδή Ζαγκλιβέρι και Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, έγιναν κλήσεις για 26 αντλήσεις υδάτων από σπίτια μετά από υπερχείλιση ρέματος.

Σημειώνεται ότι συνεργεία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών μαζί με αυτά περιφερειών και δήμων προχωρούν σε αναλυτική καταγραφή των ζημιών.

Την ίδια στιγμή, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Πυροσβεστική και ΕΛ.ΑΣ προέβησαν σε 252 διασώσεις-απομακρύνσεις πολιτών που κινδύνευαν.