Το θέατρο Σκιών, έδωσε τη δική του «ανάγνωση» στα μηνύματα της επανάστασης του ’21, μέσα από μία ιδιαίτερη παράσταση, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του  Σαββάτου 16 Οκτωβρίου στην Αγορά «Αργύρη». 

Η παράσταση ήταν ενταγμένη στις δράσεις που συνοδεύουν την ταυτόχρονη φιλοξενία στο συγκεκριμένο χώρο αλλά και στη Δημοτική Πινακοθήκη, της έκθεσης «Προς Επισκευήν Ολομελείας - μια διαφορετική προσέγγιση της ελληνικής επανάστασης από τους εικαστικούς του σήμερα», που οργανώνουν το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και ο Πολιτιστικός Οργανισμός .

“Ανέβηκε” για πρώτη φορά από το «Μαύρο Θέατρο της Πάτρας» με τον καραγκιοζοπαίχτη - εικαστικό Κώστα Μακρή και είχε τίτλο «Ο Καπετάν Στράτος - Η αναγνώριση των δύο αδελφών». Την παράσταση «έντυσαν» μουσικά, ο Κωστής Στεφανόπουλος (λαούτο – φωνή), Γιάννης Φωτόπουλος (μπουζούκι» και Πέννη Γεωργοπούλου (Σαντούρι).

Η έκθεση «Προς Επισκευήν Ολομελείας - μια διαφορετική προσέγγιση της ελληνικής επανάστασης από τους εικαστικούς του σήμερα», θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου.