"Ο Σύλλογος ∆ασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας στα πλαίσια της συνέχισης των δράσεων ενάντια στη διαδικασία της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων καλεί τα μέλη του σε έκτακτη δια ζώσης Γενική Συνέλευση όπως αποφασίστηκε από το ∆Σ της ∆ΟΕ με θέματα συζήτησης τα επόμενα βήματα για την κατάργηση της αυτοαξιολόγησης καθώς και το φαινόμενο των συγχωνεύσεων που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό.

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 20-10-2021 και ώρα 17:30 μ.μ. στον αύλειο χώρο του 25ου ∆ημοτικού Σχολείου Πατρών τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Στη ΓΣ θα συμμετέχουν σίγουρα και κάποια από τα μέλη του ∆.Σ. της ομοσπονδίας μας.

Επιπλέον θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι να επιδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου στην ∆ΟΕ η απεργία αποχή είναι νόμιμη και σε ισχύ και κάθε προσπάθεια σύγκλησης συλλόγου διδασκόντων που έχει αποφασίσει αποχή είναι προσπάθεια ανταπεργίας συνιστά πράξη παράνομη και το στέλεχος εκπαίδευσης μπορεί να διωχθεί με παράβαση καθήκοντος. Επιπλέον η πρόσκληση σε συνεδρίαση συλλόγου διδασκόντων πρέπει να γνωστοποιηθεί στους συναδέλφους δύο (2) ημέρες πριν τη συνεδρίαση. Σε περίπτωση που, παρά την προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία, κληθούν, παρανόμως, συνάδελφοι σε συνεδρίαση του Συλλόγου ∆ιδασκόντων ,ο Σύλλογός μας αν χρειαστεί θα τους καλύψει με στάσεις εργασίας (13:15 – 14:00) ,εν αναμονή και των οδηγιών της Ομοσπονδίας .

Οι εκπαιδευτικοί, όλοι μαζί ενωμένοι και οπλισμένοι με τα μεγαλειώδη ποσοστά συμμετοχής στην πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση ,δεν εφησυχάζουμε! Θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά. Η δύναμή μας είναι η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη. Όλες και όλοι μαζί θα παλέψουμε για να κρατήσουμε ζωντανό το δημόσιο σχολείο!

Η αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση θα καταργηθεί στην πράξη !" αναφέρει η ανακοίνωση.