Μπαράζ ελέγχων στα καταστήματα της εστίασης και στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, αλλά από την αστυνομία, τις τελευταίες ημέρες στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη στιγμή που ξεκίνησε η εφαρμογή του μέτρου των ελευθεριών για τους εμβολιασμένους στους κλειστούς χώρους, αποκλείοντας όμως από αυτούς τους μη εμβολιασμένους, οι έλεγχοι δεν έχουν σταματήσει στα καταστήματα εστίασης.

Αντίθετα έχουν αυξηθεί, όπως έχει αυξηθεί και η κίνηση, με τους καταστηματάρχες και τους υπαλλήλους τους να αναγκάζονται να ζητούν πιστοποιητικό εμβολιασμού από τους πελάτες τους, αλλά και ταυτότητα στο πλαίσιο της ταυτοπροσωπίας που απαιτεί η συγκεκριμένη διαδικασία.

Το τελευταίο έχει φέρει αντιδράσεις στον χώρο της εστίασης που «φωνάζει» ότι δεν είναι αυτός ο ρόλος της, ούτε έχει καμία δικαιοδοσία για κάτι τέτοιο, ενώ δεν είναι λίγοι οι πελάτες που δεν κρύβουν τη δυσανασχέτηση τους, ειδικότερα για την ταυτότητα.

Πάντως, σε πολλά καταστήματα δεν ζητείται ταυτότητα, παρά μόνο πιστοποιητικό, αν και αυτό από μόνο του δεν διασφαλίζει ούτε τους πελάτες, ούτε και τα μαγαζιά για την ρίψη προστίμων, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα αναφέρει το ΦΕΚ.

Από την πλευρά της η αστυνομία έχει πάρει εντολές να συνεχίσει τους ελέγχους και το επόμενο διάστημα εφαρμόζοντας στο ακέραιο τα όσα ορίζονται για τη προστασία στους κλειστούς χώρους εστίασης, αλλά και γενικότερα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Εμβολιασμένοι οι περισσότεροι φοιτητές

Ανεξάρτητα, ωστόσο, από τις όποιες αντιδράσεις των καταστηματαρχών, η εστίαση έχει δείξει μία συμμόρφωση με το μέτρο του πιστοποιητικού, με όλα τα μαγαζιά να αναγκάζονται να προχωρήσουν σε αυτή την διαδικασία, προκειμένου να διατηρήσουν την επιστροφή στην κανονικότητα τους.

Ευνοούμενα από αυτή την κατάσταση με τους ελέγχους είναι κυρίως τα κλαμπ και τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης που έτσι και αλλιώς έχουν πόρτα στις εισόδους του, ενώ θετικό είναι και το γεγονός ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των φοιτητών που έχουν επιστρέψει στην Πάτρα και αποτελούν τον πυρήνα της νυχτερινής ζωής της πόλης είναι εμβολιασμένοι σε ποσοστό κοντά στο 75%.