Έχοντας πάρει το πτυχίο του και πετυχαίνοντας ένα ακόμα στόχο του που ήταν να ολοκληρώσει τις σπουδές του μέσα σε τέσσερα χρόνια, ο Δημήτρης Μπούμης, πλέον έχει επιστρέψει στις προπονήσεις της δυναμικό.

Οι νέοι στόχοι για τον Πατρινό σπρίντερ της Παναχαϊκής είναι ξεκάθαρα δύο: Από την μία ο επαγγελματικός του προσανατολισμός και το τι θα κάνει με το πτυχίο των Οικονομικών που πήρε από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας και από την άλλη ο στίβος και η βελτίωση των αγωνιστικών του επιδόσεων.

«Τα τελευταία χρόνια ήταν τα δυσκολότερα της αγωνιστικής πορείας μου» τονίζει ο ίδιος μιλώντας στο patrasevents.gr.  «Έπρεπε να αντιμετωπίσουμε δύο μεγάλους τραυματισμούς. Μετά, η έλευση της παγκόσμιας πανδημίας δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Οι προπονήσεις στην Covid-19 εποχή ήταν αρκετά περιορισμένες, και με αρκετές δυσκολίες επίσης».

Και συνεχίζει λέγοντας: «Την προηγούμενη χρονιά είχα επικεντρωθεί στον κύριο μου στόχο, όπου ήταν να τελειώσω τη σχολή μου στα 4 χρόνια ακριβώς. Στόχος ο οποίος επιτεύχθηκε. Πήρα το πτυχίο μου από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Πάτρας».


Το θετικό σχετικά με τον στίβο είναι ότι παρά τους τραυματισμούς, την έλλειψη προπονήσεων και τις δύσκολες συνθήκες που υπήρχαν είναι ότι «καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε αρκετά ανταγωνίστηκες εμφανίσεις τόσο στα 200 μέτρα, όσο και στα 400 μέτρα όπου από τον πρώτο  κιόλας αγώνα πετύχαμε χρόνο 49.97».

Οπότε ο αθλητής της Παναχαϊκής ξεκινάει και αυτή την αγωνιστική σεζόν από υψηλά στάνταρ. «Οι προπονήσεις για τη φετινή σεζόν έχουν ξεκινήσει πολύ δυναμικά» αναφέρει.

«Έχουμε ετοιμάσει το σχεδιασμό της νέας χρονιάς  στοχεύοντας στη ξεκάθαρη βελτίωση των χρόνων μου τόσο στα 200 όσο και στα 400 μέτρα. Πιστεύω πως φέτος το αγωνιστικό καλεντάρι θα έχει ακόμα πιο πολλούς αγώνες, οπότε θα υπάρξουν αρκετές ευκαιρίες για μεγάλες εμφανίσεις».