Ο θεσμός «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς ατυχήματα» που πραγματοποιήθηκε για 15η χρονιά πανευρωπαϊκά αλλά και σε 40 πόλεις της Ελλάδος ταυτόχρονα το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, διεξήχθη για πρώτη φορά στην πόλη Αιγίου σε συνεργασία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», με την υποστήριξη του Εμπορικού, Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου και του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Αιγιαλείας.

Οι εθελοντές που πλαισίωσαν τη δράση, μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στους θαμώνες των καταστημάτων εστίασης της οδού Μητροπόλεως στο Αίγιο και μετέδωσαν το μήνυμα ότι «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί». Παράλληλα ο «οδηγός της παρέας» όπως είχε οριστεί από κάθε παρέα που συμμετείχε στη δράση είχε λάβει το ειδικό βραχιολάκι και στο τέλος της νυχτερινής εξόδου πραγματοποιούσε «φιλικό αλκοτέστ» από τους εθελοντές της δράσης ενώ δίνονταν ένα συμβολικό δώρο για την τήρηση των προβλεπόμενων ορίων κατανάλωσης αλκοόλ.

Αξίζει να σημειωθεί πως πραγματοποιήθηκαν παραπάνω από 30 «φιλικά αλκοτέστ» τα οποία βρίσκονταν εντός των ορίων της κατανάλωσης αλκοόλ στο σύνολό τους, ενώ δόθηκαν αντίστοιχα συμβολικά δώρα στους οδηγούς.

Στη δράση συμμετείχαν εθελοντές καθώς και η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά, ο κ. Σπύρος Αυγουστής από το (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Στράτος Βαρδάκης, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας κ. Λάμπης Παπαδόπουλος και μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, ενώ τη δράση υποστήριξε και το αστυνομικό τμήμα Αιγιαλείας.