Αντιμέτωποι με έναν συνάδελφό τους βρέθηκαν οι αστυνομικοί του Τ.Α.Ε. που ερευνούσαν μια καταγγελία για άσκοπους πυροβολισμούς σε περιοχή των Χανίων, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής! Ο αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής, έκανε... πάσα το όπλο του σε τρεις φίλους του που πυροβολούσαν και αυτοί!

Όταν οι άνδρες του Τ.Α.Ε. έφτασαν στο σημείο όπου ήταν σταθμευμένο το Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις «πιστολέρο», έκαναν έρευνα και βρήκαν στην κατοχή του αστυνομικού το πιστόλι με φυσίγγια στον γεμιστήρα του και στον χώρο δίπλα στο όχημα κάλυκες και μικροποσότητα κάνναβης. Μάλιστα, όταν πήγαν να βάλουν χειροπέδες στους επιβάτες του αυτοκινήτου, δέχθηκαν ύβρεις και απειλές από έναν από αυτούς, όπως αναφέρει το protothema.

Ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ το όπλο του κατασχέθηκε και εστάλη για βαλλιστική εξέταση. Μαζί με τους άλλους τρεις, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων που τους άσκησε διώξεις κατά περίπτωση για απειλή, εξύβριση, βία κατά υπαλλήλων, υπόθαλψη εγκληματία και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.