Την Θάλεια Ματίκα την διακρίνουν το ταλέντο, η ευγένεια και το ήθος.

Η αγαπημένη ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε για τα επαγγελματικά σχέδια της, για το πώς είναι να συνεργάζεται με τον σύζυγό της, Τάσο Ιορδανίδη, αλλά και για το πώς πήρε την απόφαση να γίνει ηθοποιός.

-Επαγγελματικά πώς σας πετυχαίνω; Έχετε κάποια σχέδια για τη χειμερινή σεζόν;

Με πετυχαίνεις στην προετοιμασία της πρεμιέρας μας στο θέατρο Άλφα, το οποίο ο Τάσος Ιορδάνης, ο σύζυγός μου, το έχει αναλάβει παραγωγικά για τα επόμενα χρόνια από τον κύριο Στέφανο Ληναίο και την κυρία Έλλη Φωτίου. Του εμπιστεύτηκαν το ιστορικό αυτό θέατρο και θα κάνουμε πρεμιέρα γύρω στις 20/10 με την παράσταση «Θέλω να σου κρατάω το χέρι», «I want to hold your hand» από το τραγούδι των Beatles. Το έργο είναι για δύο, το γράφει ο Τάσος, το σκηνοθετώ εγώ και παίζουμε μαζί.

-Η πλοκή ποια είναι;

Κάνουμε ένα παράνομο ζευγάρι, όπου είμαστε και οι δύο παντρεμένοι και κάνουμε τις συναντήσεις μας σε ένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής. Τον ήρωα τον έχει διώξει η γυναίκα του από το σπίτι και μένει σε αυτό το ξενοδοχείο και τον επισκέπτεται η παράνομη σχέση του.

-Πώς είναι να παίζετε μαζί, ενώ είστε ζευγάρι στην πραγματική ζωή, το συγκεκριμένο έργο με αυτήν την πλοκή;

Νομίζω ότι είναι πολύ ωραίο και πολύ εύκολο τελικά. Δεν ξέρω πώς θα είμαστε, μην λέω μεγάλες κουβέντες, αλλά επειδή το έχει γράψει το έργο ο Τάσος και έχει πατήσει πάρα πολύ στα προσωπικά μας βιώματα, δηλαδή έχουμε πάρα πολλές ιστορίες από τη ζωή μας, μέσα στο έργο, νομίζω ότι θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

-Να πάρουμε λίγο τα πράγματα από την αρχή. Σπουδάσατε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Τι σας έκανε να αλλάξετε πορεία και να γίνετε ηθοποιός;

Το ήθελα από πολύ μικρή. Το ότι βρέθηκα στο οικονομικό, ήταν ένα τυχαίο γεγονός, γιατί ήμουν καλή μαθήτρια, έδωσα πανελλήνιες και βρέθηκα εκεί, αλλά ήξερα εξ αρχής ότι δεν θα ασχοληθώ με αυτό το αντικείμενο. Παράλληλα, όταν τελείωσα το σχολείο, έδωσα εξετάσεις και στο Θέατρο Τέχνης, όπου πέρασα και φοίτησα και ασχολήθηκα πλέον με την υποκριτική στα 21 μου.

-Μετά έρχεται η τηλεόραση στη ζωή σας..

Σωστά, η πρώτη μου δουλειά ήταν το «Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες» του Κώστα Κουτσομύτη, μια υπεροχή εμπειρία. Μας πήρε με την Ιωάννα Παππά από τις εξαγωγικές εξετάσεις του Θεάτρου Τέχνης και μετά ήρθε το «Κλείσε τα μάτια».

-Γίνατε γνωστή στο ευρύτερο κοινό μέσα από αυτή τη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Τι θυμάστε από εκείνη την εποχή;

Η Ιωάννα Παππά με πρότεινε στον Χριστόφορο, όταν έψαχνε ποια θα υποδυθεί την αδερφή της, πέρασα από casting και με πήρανε. Θυμάμαι ότι ήταν μια πάρα πολύ όμορφή εποχή, ήμασταν πολύ νέοι, με μεγάλη διάθεση. Όταν βρίσκεσαι σε τέτοιες δουλειές, τόσο υψηλών προδιαγραφών, μόνο χαρούμενος μπορεί να είσαι.

Πηγή:Λοιπόν