Το δημοτικό καταφύγιο για τα αδέσποτα στο Δρέπανο της Πάτρας άνοιξε τις πύλες του και ξεκίνησε κανονικά την λειτουργία του.

Όπως είχε γράψει το patrasevents.gr η δομή αυτή του δήμου είχε ξεκινήσει άτυπα την λειτουργία της εδώ και σχεδόν έναν μήνα, έχοντας φιλοξενήσει εκεί τα πρώτα αδέσποτα και φροντίζοντας τα.

Πλέον όμως ο δήμος βρήκε τον τρόπο για να προχωρήσει και τυπικά στην λειτουργία του καταφυγίου, καλύπτοντας τις θέσεις εργασίας που χρειάζονταν μέσα από το υπάρχον προσωπικό, καθώς υπάλληλοι  του δέχτηκαν να αφήσουν τα πόστα που είχαν και να μετατεθούν στη νέα δομή.

Οι υπάλληλοι αυτοί προχώρησαν στο μεσοδιάστημα στην παρακολούθηση ειδικών εκπαιδευτικών σεμιναρίων που αφορούν την περισυλλογή και την φροντίδα των ζώων και έτσι πλέον απέκτησαν τις απαιτούμενες γνώσεις για το νέο τους αντικείμενο.

Στόχος των σεμιναρίων αυτών που έγιναν με έξοδο του δήμου στην Αθήνα ήταν να εκπαιδευτούν σωστά οι εργαζόμενοι και να μην θέσουν σε κίνδυνο τους εαυτούς τους, αλλά και να μην καταπονέσουν τα ζώα κατά τη διάρκεια της περισυλλογής τους.

Το καταφύγιο είναι μόνο για σκυλιά. Τα σκυλιά που θα μαζεύονται από τους ανθρώπους της δομής θα εμβολιάζονται, τα τσιπάρονται και θα τους γίνονται οι απαραίτητοι ιατρικοί έλεγχοι για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας τους.


Στη συνέχεια θα μένουν στο καταφύγιο για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα με στόχο την υιοθεσία από φιλόζωους, μέσα από ένα σχέδιο που περιλαμβάνει συγκεκριμένες διαδικασίες και είναι ήδη έτοιμο.

Διαφορετικά θα επιστέφουν πίσω στην βάση τους. Εξαίρεση σε αυτό θα αποτελούν τα κουτάβια για τα οποία υπάρχει ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο καταφύγιο.

Σημειώνουμε ότι το δημοτικό κτηνιατρείο που υπάρχει στο ίδιο οικόπεδο δεν έχει ακόμα ξεκινήσει την λειτουργία του αφού θα πρέπει να γίνει πρώτα η πρόσληψη κτηνιάτρου, και βοηθού κτηνιάτρου.

Πάντως, έχουν πραγματοποιηθεί ήδη οι προμήθειες εξοπλισμού και μηχανημάτων και αυτό που απομένει είναι οι απαιτούμενες προσλήψεις αυτών των θέσεων, μέσω διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη.