Η εγκατάλειψη της πλατείας Όλγας συνεχίζεται και παρά τις κατά καιρούς προσπάθειες που έχει κάνει η δημοτική αρχή για να δώσει έναν άλλον αέρα στην ιστορική αυτή πλατεία, η κατάσταση μάλλον δεν αλλάζει.

Οι εικόνες από τους βανδαλισμούς και τις... καλλιτεχνικές προσθήκες που έχουν γίνει στον ανδριάντα του πρώην πρωθυπουργού Ανδρέα Μιχαλόπουλου, αλλά και του αγάλματος στο σιντριβάνι της πλατείας (παραμένει ανενεργό), είναι μόνο η κορύφωση της συνεχόμενης υποβάθμισης που έχει υποστεί αυτό το μέρος της Πάτρας που παλιότερα ήταν ένα από τα ωραιότερα της πόλης.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής και τους καταστηματάρχες η ιστορική αυτή πλατεία της Πάτρας είναι εγκαταλειμμένη στο έλεος της τύχης της και παρόλο που η κατάσταση αυτή κρατάει εδώ και χρόνια, παραμένει έτσι, με τους ίδιους να έχουν αρκετά παράπονα τόσο από τον δήμο, όσο και από τις υπόλοιπες αρχές. 

Τα στοιχεία που μαρτυρούν αυτή την εγκατάλειψη για την οποία φωνάζουν εδώ και χρόνια οι κάτοικοι, αλλά και οι επαγγελματίες της περιοχής είναι διάχυτα και αποκαλύπτονται μέσα από τις φωτογραφίες που έχουν ανέβει στα social media από τον Ανδρέα Αποσκίτη και τον Τάσο Γιαννούτσο.