Οργή και αγανάκτηση έχουν φέρει στην πρυτανεία οι εικόνες συνωστισμού που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες στα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ της Πάτρας που πηγαίνουν τους σπουδαστές στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Φοιτητές στριμώχνονται στα λεωφορεία, τη στιγμή που η πρυτανεία είχε επισημάνει τους κινδύνους πριν από την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, ζητώντας από τους αρμοδίους να προβούν σε λύσεις.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο, κόκκινο, σε γαλάζιο φόντο» στο Max Fm, αν δεν υπάρξουν λύσεις πάνω στο θέμα που έχει προκύψει θα προβεί σε μηνύσεις, τονίζοντας ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Όπως είπε ο ίδιος το αστικό ΚΤΕΛ της Πάτρας έχει κάνει προσπάθειες για την αύξηση των δρομολογίων του, αλλά χρειάζονται ακόμα περισσότερα λεωφορεία για να μην υπάρχουν συνωστισμοί.

Από την άλλη, το πρόβλημα των συνωστισμών, σύμφωνα με τον κ. Μπούρα, είναι ακόμα μεγαλύτερο στον Προαστιακό και στα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με τον πρύτανη να καταγγέλλει τη στάση της συγκεκριμένης εταιρείας.

Καταλήγοντας τόνισε ότι η πρόταση που θα γίνει στη συνεδρίαση της Συγκλήτου, είναι αν συνεχιστεί το όλο θέμα να προχωρήσει το Πανεπιστήμιο στη νομική οδό, με εξώδικα και μηνύσεις προς κάθε εμπλεκόμενο.

Ο κίνδυνος της διασποράς στα λεωφορεία, με τους στοιβαγμένους φοιτητές είναι μεγάλος και μεταθέτει τον ίδιο κίνδυνο για την ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Μπούρα χρειάζεται να αυξηθούν τα δρομολόγια κάτω από αυτές τις συνθήκες πανδημίας και να προστατευτούν οι φοιτητές, αλλά και το Πανεπιστήμιο που προσφέρουν έσοδα στην πόλη και αποτελούν μία πηγή οικονομικού πλούτου για την Πάτρα και την αγορά της.