«Η Beyond 4.0 ξεκινάει για να δείξουμε και προς τα έξω, ότι η Ελλάδα της ψηφιακής τεχνολογίας, της καινοτομίας, της τεχνητής νοημοσύνης, της έρευνας και της καινοτομίας είναι εδώ και ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι λαμπρά» τόνισε ο Αδωνις Γεωργιάδης, στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης τεχνολογίας, στη ΔΕΘ.

«Το υπουργείο Ανάπτυξης θεωρεί την ψηφιακή μετάβαση στην Ελλάδα - αυτό που υλοποιεί ο Κ. Πιερρακάκης στο δημόσιο τομέα, ο Μ. Βορίδης στην τοπική αυτοδιοίκηση- ένα από τα βασικότερα εργαλεία για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας» είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Και φαίνεται ότι η Ελλάδα κάνει ένα μεγάλο βήμα. Και σε αυτό το μεγάλο βήμα της Ελλάδος η Θεσσαλονίκη πρωταγωνιστεί».

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην παρουσία μεγάλων ξένων επενδύσεων στην πόλη, στη Pfizer και στη Cisco, τα εγκαίνια της οποίας θα κάνει αύριο, το σχεδιασμό του ThessinTech και πρόσθεσε: «Η έκθεση Beyond 4.0 γίνεται και μπορεί να γίνεται γιατί το σύνολο της χώρας έχει στοιχηθεί πίσω από το όραμα του πρωθυπουργού να μπορέσουμε να κάνουμε την Ελλάδα μια διαφορετική χώρα, που θα πρωταγωνιστεί στην έρευνα και την τεχνολογία».

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης, ενέταξε σήμερα, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, σαράντα εννέα έργα έρευνας και τεχνολογίας ύψους σαράντα τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ . «Είναι τα πρώτα σαράντα τέσσερα εκατομμύρια που ξοδεύουμε από το Ταμείο Ανάκαμψης και η πρώτη μας δαπάνη γίνεται , ως υπουργείο Ανάπτυξης, στην έρευνα και στην τεχνολογία» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Έχουμε και το ανθρώπινο δυναμικό και το όραμα έχουμε και τους πόρους μέσω του Τ.Α. και του ΕΣΠΑ, έχουμε τους ανθρώπους που πιστεύουν σε όλο αυτό, άρα μπορούμε να κάνουμε κάτι σπουδαίο. Και η Beyond 4.0 είναι ένα βήμα για τη Θεσσαλονίκη» συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης, συγχαίροντας ως ο αρμόδιος υπουργός και τη διοίκηση της ΔΕΘ για τη διοργάνωση της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, μέσα σε συνθήκες πανδημίας και πρόσθεσε :

«Ήμασταν η πρώτη διοργάνωση μεγάλου βεληνεκούς σε όλη την Ε.Ε. που πραγματοποιήθηκε, με επιτυχία, με υγειονομική ασφάλεια, έδωσε το στίγμα ότι αυτός ο κλάδος επανεκκινεί τη λειτουργία του. Εμείς, ως υπουργείο Ανάπτυξης ανακοινώσαμε και επιπλέον μέτρα για να στηρίξουμε τον κλάδο των εκθέσεων και συνεχίζουμε σε αυτό το όραμα να ανοίγουμε και την οικονομία και τη ΔΕΘ και συνεχίσουμε με τη Beyond 4.0».