Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, καθώς το απόγευμα της Πέμπτης, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος και βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου, εκδήλωσε το ενδιαφέρον του, για να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος, ζητώντας με επιστολή του προς την ΕΔΕΚΑΠ την παράταση της προθεσμίας που λήγει την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, για να μπορέσει να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 5.000 υπογραφές.

Ο κ. Κεγκέρογλου, μιλώντας στο in.gr, επιβεβαίωσε την επιθυμία του να διεκδικήσει την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές, που θα διεξαχθούν στις 5 Δεκεμβρίου (και 12/12 ο δεύτερος γύρος).

«Πράγματι, ενημέρωσα την ΕΔΕΚΑΠ, με επιστολή μου, για την πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ και ζήτησα να παραταθεί για μία εβδομάδα η προθεσμία, δηλαδή μέχρι την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, προκειμένου να συγκεντρώσω τις απαιτούμενες 5.000 υπογραφές», δήλωσε ο κ. Κεγκέρογλου.

Σε ερώτηση του in.gr, αν η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, που νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό, δίνοντας μια νέα, δύσκολη μάχη για την υγεία της, είναι ενήμερη για την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος, ο Βασίλης Κεγκέρογλου απάντησε:

«Δεν συνδέεται η υποψηφιότητά μου με το θέμα της υγείας της προέδρου. Εγώ επικοινώνησα μαζί της χθες το βράδυ, για να μάθω νέα για την υγεία της. Η κίνησή μου σχετίζεται και με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ, της οποίας είμαι γραμματέας», τόνισε ο Βασίλης Κεγκέρογλου.