Παγκόσμια φρενίτιδα έχει προκαλέσει η νέα σειρά από τη Νότια Κορέα, ονόματι «Squid Game». Προβάλλεται στην πλατφόρμα του Netflix και βρίσκεται στην κορυφή της θεαματικότητας σε τουλάχιστον 90 χώρες.

«Το παιχνίδι του καλαμαριού», όπως είναι ο τίτλος στα ελληνικά, πραγματεύεται την ιστορία απελπισμένων ανθρώπων, οι οποίοι έχουν «βυθιστεί» στα χρέη και αναγκάζονται να μπουν σε ένα παιχνίδι επιβίωσης, διεκδικώντας ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Η επιδραστικότητα της σειράς είναι τεράστια και στην Αγγλία προκλήθηκε πανικός αλλά για τους λάθος λόγους
Κατά μήκος ενός αυτοκινητόδρομου του Λονδίνου εντοπίστηκε μία πινακίδα με σύμβολα παρόμοια με αυτά που εμφανίζονται στη σειρά.

Συγκεκριμένα, οι διερχόμενοι οδηγοί βλέπουν ένα τρίγωνο, ένα τετράγωνο και έναν κύκλο μαζί με ένα βέλος που υποδεικνύει την επόμενη έξοδο. Στη θέα τους έγινε χαμός, καθώς πολλοί δεν κατάλαβαν ότι πρόκειται για εκτροπή της διαδρομής τους και θεώρησαν ότι… θα οδηγηθούν στο «Squid Game».

Κάτι τέτοιο, φυσικά, δεν ισχύει. Η αστυνομία της κοιλάδας του Τάμεση έσπευσε να καθησυχάσει τους πολίτες και με ανάρτησή της στο Twitter σημείωσε τα εξής:

«Επιβεβαιώνουμε ότι ακολουθώντας αυτήν τη σήμανση δεν θα οδηγηθείτε στη δημοφιλής σειρά του Netflix, το ‘Squid Game’. Είναι απλώς οδηγίες για παράκαμψη λόγω εργασιών οδοποιίας».

Δείτε το απίστευτο tweet