Πάνω από 1,30 θα φτάσει τελικά το πετρέλαιο θέρμανσης για την περιοχή των Καλαβρύτων, με τον προβληματισμό που είχαν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες για την εκτόξευση της ενέργειας να επιβεβαιώνεται.

Η διακίνηση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινάει ουσιαστικά από την Παρασκευή 15 του μήνα, όμως στα Καλάβρυτα, το κρύο είναι ήδη αισθητό και με το νέο κύμα κακοκαιρίας που ήδη έχει φτάσει στην Αχαΐα θα είναι ακόμα πιο έντονο.

Η ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης είναι έτσι μεγάλη στην περιοχή των Καλαβρύτων, με την τιμή εκκίνησης του να εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στο 1,30 με 1,35 το λίτρο, ξεπερνώντας έτσι ακόμα και τις πιο απαισιόδοξες προσδοκίες.

Το 1,30 με 1,35 το λίτρο σημαίνει ότι κατά την διάρκεια του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου που η θερμοκρασία θα πέσει ακόμα περισσότερο η τιμή του θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Πού όμως μπορεί να φτάσει κατά την διάρκεια του χειμώνα το πετρέλαιο θέρμανσης σε μία ορεινή περιοχή όπως είναι τα Καλάβρυτα και τα χωριά του;

Αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη βαρυχειμωνιά που θα κάνει και κατά συνέπεια από τη ζήτηση αφού θα το έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις.

Οι εκτιμήσεις των κατοίκων και των επαγγελματιών για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης τον φετινό χειμώνα από τη στιγμή που η αφετηρία του ξεκινάει με ένα τόσο υψηλό στάνταρ, δεν είναι και τόσο αισιόδοξες πλέον.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι μπορεί να "αγγίξει" ακόμα και το 1,50 το λίτρο! Σημειώνουμε ότι ήδη οι επισκέπτες που είχαν πάει τις περασμένες ημέρες στα Καλάβρυτα ζητούσαν να κάτσουν στους κλειστούς χώρους.

"Τρέμουλο" στη σκέψη

Κατά συνέπεια τα μαγαζιά της εστίασης, αλλά και τα ξενοδοχεία ήδη πρέπει να έχουν βάλει πετρέλαιο θέρμανσης αν θέλουν να κρατήσουν τους πελάτες τους, ύστερα από 1,5 χρόνο σχεδόν αποχής από τον τουριστικό χειμώνα.

Το όλο θέμα έχει εξελιχθεί σε "τρέμουλο" για επαγγελματίες και κατοίκους, ενώ η παρηγοριά του επιδόματος θέρμανσης και τα παραπάνω χρήματα που είναι να πάρουν ύστερα από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, δεν τους διώχνει την ανησυχία τους.

Βλέπετε, ήδη έχουν ακουστεί πολλά σχετικά με τις διαφορές των επιδομάτων, ανάλογα με τα κριτήρια του κάθε νοικοκυριού και επιχείρησης, άρα βρίσκονται στην αναμονή.

Και στο κάτω της γραφής τα χρήματα του επιδόματος θέρμανσης θα τους αποδοθούν από τον Φεβρουάριο και μετά. Μέχρι τότε τι κάνουν; Αυτό είναι το ζήτημα…