Σε σταθερή κατάσταση στην Αχαΐα βρίσκεται η πορεία του κορωνοϊού, σύμφωνα με τις ενδείξεις που προκύπτουν από τα επιμέρους στοιχεία.

Οι νοσηλείες στα νοσοκομεία της Πάτρας είναι σταθερές, τόσο σε ότι αφορά τους διασωληνωμένους, όσο και στις κλινικές που πλέον έχουν μειωθεί σε σύγκριση με τον Αύγουστο λόγω της πτώσης του ιού.

Στα εξωτερικά ιατρεία που έχουν να κάνουν με τα συμπτώματα covid δεν παρατηρείται ιδιαίτερη κίνηση και σε καμία περίπτωση δεν γίνεται η συνεχής προσέλευση που είχε χαρακτηρίσει την περίοδο της έξαρσης.

Έτσι έχουν μειωθεί σε μεγάλο βαθμό οι εισαγωγές με ασθενείς covid στις εφημερίες των δύο νοσοκομείων. Θετικά είναι τα στοιχεία όμως που προκύπτουν και για τη συνέχεια της πορείας που είναι να έχει ο ιός το επόμενο διάστημα.

Το ιικό φορτίο από τα αστικά λύματα της Πάτρας παρουσίασε μια νέα πτώση της τάξεως του 42%, με βάση τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που πάρθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ενώ κάτω από το 1 είναι ο δείκτης θετικότητας της Αχαΐας, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, για κάθε περιφερειακή ενότητα. 

Εξάλλου, σταθερότητα δείχνουν και τα κρούσματα που ανακοινώνει σε καθημερινή βάση ο ΕΟΔΥ, στην Αχαΐα. Όλα δείχνουν έτσι μια σταθεροποίηση στην ύφεση του ιού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η πανδημία δεν είναι ακόμα εδώ και ότι δεν χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Η ανησυχία από τους γιατρούς και τους επιστήμονες προκύπτει από την αναμενόμενη πτώση της θερμοκρασίας που έρχεται με τα συνεχόμενα κύματα κακοκαιρίας τα οποία ευνοούν την εξάπλωση του ιού, αλλά και από τους χαμηλούς ρυθμούς της εμβολιαστικής διαδικασίας, με τον κόσμο να έχει μειώσει σε μεγάλο βαθμό την προσέλευση του στα εμβολιαστικά κέντρα.