Στοιχεία του δράστη των χθεσινοβραδινών φρικιαστικών επιθέσεων με τόξο και βέλη στην πόλη Κόνγκσμπεργκ της Νορβηγίας, που είχαν ως συνέπεια το θάνατο πέντε ανθρώπων, έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές.

Πρόκειται για Δανό (και όχι Νορβηγό, όπως είχε αρχικά διαρρεύσει από τα νορβηγικά Μέσα), 37 ετών, ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος του Κόνγκσμπεργκ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της νορβηγικής αστυνομίας.

Οι αρχές αποφάσισαν να δώσουν στη δημοσιότητα τις εν λόγω πληροφορίες «εξαιτίας των φημών στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για ανθρώπους που δεν συνδέονται» με την επίθεση στη μικρή πόλη περίπου 28.000 κατοίκων, η οποία απέχει 68 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, το Όσλο. Πάντως δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα άλλα στοιχεία της ταυτότητας του άνδρα.

Μέχρι στιγμής, παραμένουν άγνωστα τα κίνητρα του δράστη, αφού δεν έχει καμία σχετική ανακοίνωση από πλευράς αστυνομίας, ούτε υπάρχουν πληροφορίες.

Νύχτα τρόμου στο Κόνγκσμπεργκ

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε όταν άνδρας, που, χρησιμοποιώντας τόξο και βέλη, εξαπέλυσε επιθέσεις εναντίον πολιτών, στη νορβηγική πόλη.

Αρκετή ώρα αργότερα, τα διεθνή ΜΜΕ έκαναν λόγο για τέσσερις νεκρούς από την επίθεση, ενώ μετά τα μεσάνυχτα επιβεβαιώθηκε ο θάνατος και πέμπτου ατόμου. Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστός ο αριθμός τουλάχιστον δύο τραυματιών.
Επιβεβαίωσε η αστυνομία τους 5 νεκρούς και ακόμη 2 τραυματίες

«Μπορώ δυστυχώς να επιβεβαιώσω ότι έχουμε πέντε νεκρούς και δύο τραυματίες», δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, ο Εϊβίντ Ος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.