Σοκαρισμένη είναι η Ρόδος από την υπόθεση βιασμού ενός 8χρονου κοριτσιού έπειτα από καταγγελία που έγινε.

Στο στόχαστρο των διωκτικών Αρχών βρίσκονται πρόσωπα με τα οποία το 8χρονο κορίτσι είχε επαφές, ενώ αναμένεται να κληθούν να δώσουν καταθέσεις η οικογένεια και συγγενικά τους πρόσωπα.

Η 8χρονη νοσηλεύεται σε ειδική δομή του νησιού υπό την εποπτεία κοινωνικής λειτουργού και παιδιάτρου. Έχει μιλήσει με παιδοψυχολόγους της ΕΛ.ΑΣ., χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει δώσει κάποιο στοιχείο που να κατευθύνει τις έρευνες των αστυνομικών.

Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας του νησιού να έχει ήδη ξεκινήσει να παίρνει τις πρώτες καταθέσεις από πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος της 8χρονης.

Η επιμέλεια του κοριτσιού αφαιρέθηκε από τη μητέρα της, η οποία μιλώντας στους αστυνομικούς δήλωσε άγνοια για τα τραύματα που εντόπισαν οι γιατροί.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», η γυναίκα βρίσκεται σε διάσταση με τον πατέρα του παιδιού, ο οποίος είναι ναυτικός και απουσιάζει για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω ταξιδιών.

«Είναι στα καράβια, λείπει πολύ καιρό, παίρνει τηλέφωνα, δεν της δίνει διαζύγιο, αλλά αυτή έμπλεξε με κάποιον. Έμενε αυτή από πάνω, εμείς από κάτω, αλλά είναι παράξενο παιδί, ανέκαθεν» δήλωσε στο STAR η γιαγιά της 8χρονης, περιγράφοντας τη σχέση των γονιών του παιδιού.

Η μητέρα της 8χρονης έχει άλλα τρία παιδιά από διαφορετικές σχέσεις, τα οποία επίσης εξετάστηκαν με εντολή εισαγγελέα στο νοσοκομείο Ρόδου. Όπως διαπιστώθηκε, τα ανήλικα αδέλφια, ηλικίας 13, 12 ετών και 5 μηνών δεν έφεραν σημάδια που να παραπέμπουν σε σεξουαλική κακοποίηση.

Τις επόμενες ημέρες οι παιδοψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να μιλήσουν ξανά με το κορίτσι, ευελπιστώντας ότι θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν στοιχεία που θα συνθέσουν το παζλ της σοκαριστικής υπόθεσης.