Η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας που επενέβη το 2015 στον πόλεμο στην Υεμένη ανακοίνωσε ότι πάνω από 100 σιίτες αντάρτες Χούθι σκοτώθηκαν σε νέες αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε στην επαρχία Μαρίμπ, όπου έχουν κλιμακωθεί οι εχθροπραξίες.

«Πάνω από 108» Χούθι σκοτώθηκαν στον τομέα Αλ Αμπντίγια, στο νότιο τμήμα της επαρχίας αυτής της βόρειας Υεμένης, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της συμμαχίας που δόθηκε στη δημοσιότητα στο Ριάντ. Τη Δευτέρα, η συμμαχία έκανε λόγο για 156 αντάρτες νεκρούς και την Τρίτη για ακόμη 134 απώλειες των ανταρτών στην ίδια περιοχή. Συνολικά, πάνω από 400 αντάρτες έχουν σκοτωθεί αυτή την εβδομάδα, πάντα σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Συνεχίζουν να προελαύνουν οι Χούθι παρά τις απώλειες

Ωστόσο, ειδικός επισήμανε ότι παρά τις βαριές απώλειες που υφίστανται, οι Χούθι προελαύνουν στα πεδία.

Ο απολογισμός που ανακοινώθηκε από το Ριάντ δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο. Οι Χούθι σπανίως ανακοινώνουν απώλειες στις τάξεις τους.

«Διεξαγάγαμε 19 πλήγματα που κατέστρεψαν 12 στρατιωτικά οχήματα που ανήκαν στους παραστρατιωτικούς (σ.σ. τους Χούθι) και σκοτώσαμε 108 τρομοκρατικά στοιχεία στον τομέα Αλ Αμπντίγια τις τελευταίες 24 ώρες», ανέφερε το δελτίο Τύπου της συμμαχίας, που μετέδωσε το σαουδαραβικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Ιχμπαρίγια.

Οι αντάρτες έχουν κλιμακώσει την έφοδο που εξαπέλυσαν τον Φεβρουάριο για να κυριεύσουν τη Μαρίμπ, το έσχατο κυβερνητικό οχυρό στον βορρά, που κατά τα άλλα βρίσκεται σχεδόν ολόκληρος υπό τον έλεγχο των Χούθι.