Μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας επισκέφθηκαν το καταφύγιο στα Ψηλαλώνια, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την προστασία των πολιτών από αεροπορικούς βομβαρδισμούς των Ιταλών το 1940. Στο εσωτερικό του υπάρχει έκθεση με θέμα την εθνική αντίσταση στα πλαίσια του εορτασμού των 77 χρόνων από την απελευθέρωση της Πάτρας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

"Η φετινή επέτειος συνδυάζεται με το κλείσιμο ενός χρόνου από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση. Ένα χρόνο πριν, το αντιφασιστικό κίνημα πέτυχε μία από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας του. Ένα χρόνο μετά, γινόμαστε μάρτυρες της έξαρσης πρωτοφανών ακροδεξιών επιθέσεων από περιθωριακές φασιστικές ομάδες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή να επικροτεί δημόσια τις επιθέσεις αυτές, κάνοντας ξανά την εμφάνιση της στη δημόσια σφαίρα.

Η κυβέρνηση μη θέλοντας να ενοχλήσει το ακραίο της ακροατήριο εθελοτυφλεί μπροστά στην κλιμάκωση της ακροδεξιάς βίας. Επενδύει στην ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων ξεπλένοντας τους φασίστες. Πώς να μην το κάνει άλλωστε όταν έχει υπουργοποιήσει ακροδεξιούς νομιμοποιώντας με αυτόν τον τρόπο την φασιστική ρητορική και πρακτική.

Η πάλη ενάντια στην ακροδεξιά δεν τελειώνει μέσα σε δικαστικές αίθουσες. Είναι μία μάχη καθημερινή και διαρκής που οφείλουμε να δίνουμε όλες και όλοι. Σε κάθε σχολείο, σε κάθε πανεπιστήμιο και σε κάθε γειτονιά αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας, για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις ενάντια στο μίσος και το σκοτάδι" αναφέρει η ανακοίνωση.