Το θέμα με τον ντελιβερά που αφήνει σε έναν άστεγο φαγητό που καθόταν στο παγκάκι έγινε viral.

Όπως έδειξε η εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, το Live news στο Mega, o ντελιβεράς αυτός είναι ο Σπύρος Αβραμόπουλος, ένας άνθρωπος που κάνει αυτή την δουλειά εδώ και 25 χρόνια και εργάζεται σε εστιατόριο, κάτω από την πλατεία Υψηλών Αλωνίων, εκεί δηλαδή που διαδραματίστηκε το όλο περιστατικό που ταξίδεψε μέσα από το patrasevents.gr σε όλη την Ελλάδα.

Αυτό που θα πρέπει να υπογραμμίσουμε είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η εστίαση, οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι της, δείχνουν την συμπαράσταση τους σε ανθρώπους που βρίσκονται στους δρόμους και δεν έχουν σπίτι ή ένα ζεστό πιάτο φαγητό για να τους βρει εκεί.

Η εστίαση τόσο κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, όσο και στην εποχή της πανδημίας, έχει δείξει με αρκετούς τρόπους την αλληλεγγύη της στους ανθρώπους αυτούς που μοιάζουν να μην έχουν στον ήλιο μοίρα, αλλά και στις οικογένειες που έχουν έρθει σε δυσχερή οικονομική θέση.

Το συγκεκριμένο εστιατόριο είναι γνωστό ότι έχει δώσει αρκετές μερίδες φαγητού σε ανθρώπους, χωρίς κανείς να το γνωρίζει και χωρίς ασφαλώς να δημοσιοποιεί το όλο θέμα.

Και δεν είναι το μόνο. Σύμφωνα με μία πρόχειρη καταγραφή υπάρχουν τουλάχιστον είκοσι καταστήματα εστίασης της Πάτρας που κατά καιρούς προχωρούν σε τέτοιες πράξεις, με διάφορους τρόπους και χωρίς κανείς να το γνωρίζει.

Για παράδειγμα κατάστημα της Πάτρας έδινε για τουλάχιστον δύο μήνες καθημερινά μερίδες φαγητού σε μία τετραμελή οικογένεια που το είχε ανάγκη καθώς ο σύζυγος και η σύζυγος ήταν άνεργοι για καιρό.

Παρόμοιες πράξεις και παραδείγματα από τον χώρο της εστίασης υπάρχουν πολλά. Όπως άλλωστε και από τον χώρο των αρτοποιών όπου κάθε απόγευμα έξω από συγκεκριμένους φούρνους περιμένουν υπομονετικά άποροι για να πάρουν το ψωμί τους.

Με λίγα λόγια στην Πάτρα, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες, υπάρχουν ακόμα περισσεύματα αγάπης και αλληλεγγύης. Κι ένα μεγάλο μέρος των περισσευμάτων προέρχονται από τον ευρύτερο χώρο της εστίασης.