Η αστυνομία το γνωρίζει και έχει πλέον ξεκάθαρες ενδείξεις για τη νέα τάση που έχει πάρει η προστασία καταστημάτων και φυσικών προσώπων.

Πρωταγωνιστές σε αυτή τη νέα τάση φέρεται να είναι ομάδες Ρομά που έχουν επαφές με συγκεκριμένα πρόσωπα από τα παλιά της νύχτας και έχουν μπει για τα καλά στα "κόλπα", δείχνοντας ότι δεν διστάζουν να βγάζουν όπλα ακόμα και στο φως της ημέρας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το επεισόδιο που έγινε στην Ελευθερίου Βενιζέλου με τους πυροβολισμούς είχε ως πρωταγωνιστή ένα άτομο Ρομά που έριξε πιστολιές κατά ανταγωνιστή του στη μέση του δρόμου.

Η αστυνομία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει πλέον νέα λίστα με τους Ρομά που έχουν εισχωρήσει στα κυκλώματα προστασίας και δρουν κυρίως στις νοτιοανατολικές συνοικίες της Πάτρας, παράλληλα με τους υπολοίπους, έχοντας δημιουργήσει ένα δικό τους "παρακλάδι". 

Από την πλευρά τους οι καταστηματάρχες έχουν κλειστά τα στόματα τους γιατί φοβούνται και αυτό δυσκολεύει το έργο των αστυνομικών αρχών.

Όμως οι ομάδες αυτών των Ρομά που ασχολούνται με την προστασία λέγεται ότι δεν έχουν να κάνουν μόνο με τη νύχτα, αλλά και με καταστήματα που λειτουργούν την μέρα, έχοντας κάνει ήδη «επισκέψεις» στους ιδιοκτήτες τους, κάνοντας τις… προτάσεις τους.

Η αστυνομία εξετάζει με προσοχή όλα αυτά τα στοιχεία και έχει προχωρήσει σε αύξηση των ελέγχων, έτσι ώστε να κρατήσει την κατάσταση και να μην ξεφύγει.

Ωστόσο, οι ομάδες αυτές των Ρομά (δεν είναι μία, αλλά τουλάχιστον τρεις) έχουν έναν ανταγωνιστικό χαρακτήρα μεταξύ τους και πίσω από αυτό κρύβονται αρκετά από τα περιστατικά με "άρωμα" νύχτας που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στην Πάτρα.

Να λοιπόν που φαίνεται να δημιουργείται μία νέα γενιά "μπράβων", με πρωταγωνιστές τις ομάδες αυτές των Ρομά.