Μπορεί οι εικόνες με τους φοιτητές στις στάσεις των λεωφορείων του αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας και συγκεκριμένα της γραμμής του Ρίου να έχουν κάνει εδώ και μέρες τον γύρο του διαδικτύου, όμως τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε.

Οι φοιτητές περιμένουν κάθε πρωί στις ουρές για να μπουν στα λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ της Πάτρας και να πάνε στο Πανεπιστήμιο και τα λεωφορεία φεύγουν γεμάτα, με τα παιδιά να είναι το ένα πάνω στο άλλο, για να πάνε στο Ρίο.

Αν προσθέσουμε και αυτούς τους φοιτητές που μπαίνουν κατά την διάρκεια της διαδρομής, μεταξύ των στάσεων που υπάρχουν, καταλαβαίνουμε εύκολα ότι υπάρχει σοβαρό θέμα, με το κάθε δρομολόγιο να αποτελεί κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού.

Ίδιες εικόνες επικρατούν επίσης και κατά το μεσημέρι όταν οι φοιτητές επιστρέφουν από το Πανεπιστήμιο στο αστικό κέντρο της Πάτρας. Το αστικό ΚΤΕΛ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει πράγματι ενισχύσει τα δρομολόγια της συγκεκριμένης γραμμής, αλλά αυτό μάλλον δεν φτάνει.

Από την πλευρά της η πρυτανεία είχε ζητήσει από την αρχή ενισχυμένα δρομολόγια και αυτό ήταν ένα από τα αιτήματα που είχε στείλει η Σύγκλητος στο υπουργείο, πριν από την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς.

Η χρονιά όμως ξεκίνησε για το Πανεπιστήμιο Πατρών από την Δευτέρα στις 11 Οκτωβρίου και η εικόνα που συναντάει κανείς στην στάση του αστικού ΚΤΕΛ στην συμβολή της Ερμού με την Κορίνθου, κάθε πρωί είναι αυτή. Κάτι πρέπει να γίνει ή όχι;