Όλα δείχνουν ότι τα κίνητρα αυτών που έκαναν την επίθεση σε καφετέρεια του Σκαγιοπουλείου, με μια ομάδα κουκουλοφόρων να τα σπάνε όλα και στη συνέχεια να εξαφανίζονται ήταν οπαδικά.

Η ομάδα αυτή μπήκε μέσα στο καφενείο, κρατώντας λοστούς και καδρόνια, έχοντας σαν στόχο να χτυπήσει ένα νεαρό άτομο που ήταν θαμώνας εκεί, ενώ στο μαγαζί ήταν και άλλοι πελάτες. Η επίθεση έγινε στα ξαφνικά και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Η ομάδα αυτή ήταν αποτελούμενη από εφτά άτομα που είχαν φροντίσει να κρύψουν τα χαρακτηριστικά τους και έδρασε συντονισμένα. Από την επίθεση το νεαρό άτομο που φέρεται να ήταν ο στόχος τους τραυματίστηκε ελαφριά στο πρόσωπο, ενώ ελαφρά έχει τραυματιστεί και άλλο άτομο. 

Η επίθεση έφερε αναστάτωση σε όλη την γειτονιά αφού ο θόρυβος από τα σπασμένα ξύπνησε τους κατοίκους της περιοχής.  Σύμφωνα με την αστυνομία που διερευνά πάντως όλα τα ενδεχόμενα η επίθεση αυτή έχει αρκετά κοινά στοιχεία με αυτή που είχε γίνει πριν από λίγα χρόνια σε καφετέρια της Τριών Ναυάρχων.

Τότε τα κίνητρα ήταν ξεκάθαρα οπαδικά και είχε ξεκινήσει μεγάλη έρευνα για την υπόθεση. Φαίνεται όμως ότι και τώρα το οπαδικό έχει έρθει και πάλι στο προσκήνιο, ωστόσο υπάρχει η πιθανότητα πίσω από αυτή την επίθεση να κρύβονται και ιδεολογικές διαφορές ή ακόμα και τα δύο.

Ο τρόπος πάντως δράσης των κουκουλοφόρων παραπέμπει σε «ανταρτοπόλεμο», δείχνοντας όμως και το θράσος τους, να προχωρήσουν σε μία τέτοια "καταδρομική" επίθεση και στη συνέχεια να εξαφανιστούν από το σημείο.

Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, έχοντας ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ το θύμα έχει προχωρήσει στην Ασφάλεια για το περιστατικό, αναφέροντας την δική του εκδοχή για τους λόγους που δέχτηκε αυτή την επίθεση.