Η άγρια δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη αναβιώνει στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου.

Μετά από αρκετές αναβολές αναμένεται σήμερα να ξεκινήσει στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο η δίκη του 62χρονου που έχει καταδικαστεί σε δις ισόβια για το έγκλημα που σόκαρε το πανελλήνιο.

Η άτυχη 32χρονη είχε βρεθεί νεκρή στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών στις 18 Οκτωβρίου του 2017 έχοντας δεχτεί 14 μαχαιριές. Λίγες ημέρες μετά οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας βιντεοληπτικό υλικό και καταθέσεις μαρτύρων έφτασαν στα ίχνη του 62χρονου και του πέρασαν χειροπέδες.
Τι είχε καταθέσει ο δράστης

Ο κατηγορούμενος ο οποίος είναι εξαρτημένος από ναρκωτικές ουσίες ομολόγησε ότι σκότωσε την άτυχη εφοριακό στην προσπάθειά του να της αρπάξει την τσάντα και το κινητό της τηλέφωνο.
Η ποινή του 62χρονου

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε έκρινε ένοχο τον 62χρονο για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα επιβάλλοντας την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή των ισοβίων και για τις δύο πράξεις. Επιπλέον, επέβαλε ποινές φυλάκισης για τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοχρησίας και της παράνομης οπλοφορίας.

Οι αποκαλύψεις για τις υποθέσεις που χειριζόταν

Η οικογένεια της Δώρας Ζέμπερη, πάντως, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο το έγκλημα να σχετίζεται με τις υποθέσεις που χειριζόταν η εφοριακός στην ΔΟΥ Πειραιά όπου εργαζόταν από το 2013 ως ελεγκτής. Αυτό το αφήγημα είχε υποστηρίξει και ο κατηγορούμενος, ο οποίος ανάμεσα στις εκδοχές που είχε προβάλει στις δικαστικές αρχές είχε αναφέρει ότι άγνωστοι του είχαν προσφέρει χρήματα να τραυματίσει την εφοριακό, χωρίς ωστόσο να γίνει πειστικός.