Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των ποδοσφαιριστών της κορυφαίας κατηγορίας του ιταλικού ποδοσφαίρου όσον αφορά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τα στοιχεία, μόλις το 2% της Serie A δεν έχει εμβολιαστεί.

Με την καθιέρωση του υποχρεωτικού «green pass» στο κάλτσιο, η εφημερίδα Repubblica αναφέρει σήμερα (12/10) ότι περίπου το 98% έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, ένας αριθμός εξαιρετικός -όπως σημειώνει- σε σύγκριση με περιπτώσεις όπως αυτή της Premier League ή του ΝΒΑ, στις οποίες ποσοστά ακόμα άνω του 50% των αθλητών δεν έχουν πρόθεση να εμβολιαστούν.

Στη Serie A επτά σύλλογοι έχουν εγγυηθεί 100% κάλυψη, άλλοι δεν δίνουν επίσημα στοιχεία, αλλά οι μεμονωμένες περιπτώσεις δεν λείπουν. Για παράδειγμα, μία ομάδα -που δεν αποκαλύπτεται το όνομά της- διαθέτει πέντε παίκτες που δεν έχουν εμβολιαστεί. Οπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, πρόκειται κυρίως για ξένους ποδοσφαιριστές, Αφρικανούς ή από την Βόρεια Ευρώπη.

«Είναι για θρησκευτικούς λόγους», είπε ένας από αυτούς στη Repubblica, ενώ ένας άλλος «κατηγόρησε» τη σύζυγό του, εξαιτίας των πληροφοριών που λαμβάνει από το διαδίκτυο. Στη συζήτηση που γίνεται, «εμπλέκεται» και η πρόσφατη υπόθεση του Αντριέν Ραμπιό, ο οποίος βρέθηκε θετικός στην Covid-19, με τα γαλλικά ΜΜΕ να του αποδίδουν άρνηση στον εμβολιασμό.