Σταθερά μειωμένη είναι η εισαγωγή ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Πάτρας, ενώ το θετικό είναι ότι έρχονται και ευχάριστες ειδήσεις από ασθενείς που ήταν μήνες στο κρεβάτι των ΜΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιδιοκτήτης του beach bar στην Αχαΐα που κόλλησε κατά την διάρκεια του καλοκαιριού κορωνοϊό, βγήκε από την ΜΕΘ και όλα δείχνουν ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Παραμένει σε νοσηλεία όμως και θα χρειαστεί αποκατάσταση. Ήταν για πάνω από ένα μήνα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας covid και η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο. Ωστόσο, δίνοντας μάχη κατόρθωσε να βγει ζωντανός.

Σταθερή, αλλά κρίσιμη, παραμένει η κατάσταση όλων των νοσηλευόμενων στην ΜΕΘ, ενώ πέρα από τις εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των ασθενών που πήγαιναν στα νοσηλευτικά ιδρύματα έχοντας ύποπτα συμπτώματα.

Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα να παραδίδονται προς την κανονική τους χρήση οι χώροι που είχαν διαμορφωθεί για την φιλοξενία ασθενών με covid. Ωστόσο, τόσο το νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, όσο και το ΠΓΝ Πατρών, παραμένουν σε επιφυλακή.