Μέσα στο επόμενο οχτάμηνο είναι να ολοκληρωθεί και να προχωρήσει το έργο της ανακατασκευής του υπόστεγου που βρίσκεται στο βόρειο λιμένα της Πάτρας, στο κομμάτι της Αγίου Νικολάου και της Ζαΐμη.

Πρόκειται για το υπόστεγο που είναι στην άλλη πλευρά του λιμανιού, από εκείνο που είχε καταρρεύσει πριν από μερικά χρόνια παρασύροντας μαζί του έναν μετανάστη που έχασε την ζωή του.

Το υπόστεγο που ανασκευάζεται από τον ΟΛΠΑ είναι στο κομμάτι αυτό της λιμενικής ζώνης που δεν έχει παραχωρηθεί στον δήμο και χρησιμεύει για τις ανάγκες του εμπορικού λιμανιού της Πάτρας.

Οι εργασίες από τον Οργανισμό κρίθηκαν απαραίτητες αφού το κτίριο χρειαζόταν να έχει μία καλύτερη στατικότητα καθώς θα αποτελέσει αποθηκευτικό χώρο, αλλά και χώρο για τις διαμετακομιστικές ανάγκες και τις συναλλαγές του εμπορικού λιμανιού.

Στο πλαίσιο των εργασιών που γίνονται είναι να αφαιρεθούν τα φύλλα αμιάντου που υπάρχουν στην στέγη του και τα οποία είναι αρκετά επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, ενώ θα γίνουν και ορισμένες ακόμα παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την λειτουργικότητα, αλλά και την αισθητική του.

Οι εργασίες πάντως που έχουν ξεκινήσει δεν αφορούν απλά και μόνο το υπόστεγο, αλλά το σύνολο του κομματιού του εμπορικού λιμανιού της Πάτρας και το οποίο είναι το μοναδικό που παραμένει υπό την διαχείριση του ΟΛΠΑ, μέχρι τουλάχιστον να ξεκινήσουν οι εργασίες για το εμπορικό τμήμα στους χώρους του νέου λιμανιού.

Ήδη ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης έχει φέρει στο προσκήνιο και το ζήτημα της παραχώρησης στην πόλη και αυτού του κομματιού, με το επιχείρημα ότι είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης της Πάτρας και δεν πρόκειται να αποκλειστεί από το όλο σύνολο. 

Πάντως οι εργασίες που γίνονται στο κομμάτι του εμπορικού λιμανιού ανήκουν στην Βελτίωση Υποδομών Βορείου Λιμένα Πατρών. Είναι ένα έργο προϋπολογισμού που ανέρχεται στα 1,4 εκατομμύρια και είναι χρηματοδοτούμενο μέσα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».