Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ιστότοπο ψυχαγωγίας «The Playlist» ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Χοακίν Φίνιξ ρωτήθηκε για πιθανό σίκουελ της ταινίας «Τζόκερ», γεγονός που θα σήμαινε ότι ο ίδιος θα ενσαρκώσει ξανά τον εμβληματικό κακό της DC. Ο ηθοποιός περιέγραψε τον εμβληματικό χαρακτήρα ως «έναν ενδιαφέροντα τύπο», δηλώνοντας ότι «υπάρχουν κάποια πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε με αυτόν τον τύπο και θα μπορούσαμε [να τον εξερευνήσουμε] περισσότερο. Αλλά αν θα το κάνουμε ποτέ; Δεν ξέρω.»

Η ταινία του Τοντ Φίλιπς κυκλοφόρησε το 2019 με εισπράξεις πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο παγκόσμιο box office ενώ κέρδισε 11 υποψηφιότητες για Όσκαρ. Για την ερμηνεία του ο Αμερικανός ηθοποιός τιμήθηκε με το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου, υποδυόμενος τον Άρθουρ Φλεκ aka Joker, έναν αποτυχημένο κλόουν και stand-up comedian, ο οποίος βυθίζεται στην παραφροσύνη και την βία.

Ο δημιουργός του «Τζόκερ», Τοντ Φίλιπς, σύμφωνα με δημοσιεύματα, φέρεται να δουλεύει πάνω σε σενάριο για το σίκουελ της ταινίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Τhe Hollywood Reporter», με θέμα τους ισχυρότερους δικηγόρους του Χόλυγουντ. Στο κείμενο αναφέρεται ο δικηγόρος Ουόρεν Ντερν, στου οποίου το πελατολόγιο βρίσκεται ο Φίλιπς. Γράφει ότι «ο Τοντ Φίλιπς έκλεισε συμφωνία να γράψει σε συνεργασία το σενάριο του επόμενου Τζόκερ».

Πολλά μέσα αναφέρουν επίσης ότι η «Warner Brothers» έχει προγραμματίσει και σχεδιάζει ένα σίκουελ του Τζόκερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ