Νέα επίθεση σημειώθηκε από αδέσποτα σκυλιά στην περιοχή του Πανεπιστημίου της Πάτρας, το πρωί της Τρίτης, με μία φοιτήτρια να βάζει τα κλάματα και να πέφτει στο έδαφος για να προφυλαχθεί από τα αδέσποτα, καλώντας ταυτόχρονα σε βοήθεια τους περαστικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φοιτήτρια ήταν τυχερή μέσα στην ατυχία της αφού εκείνη την ώρα περνούσαν από το σημείο και άλλοι σπουδαστές που έσπευσαν να τη βοηθήσουν και να απομακρύνουν τα σκυλιά.

Το σοκ που υπέστη ήταν μεγάλο. Το όλο θέμα που έχει να κάνει με τα αδέσποτα σκυλιά στους δρόμους του Πανεπιστημίου Πατρών, δεν είναι πρωτόγνωρο.

Την περασμένη Παρασκευή μία ακόμα φοιτήτρια δέχτηκε επίθεση από αδέσποτο, με αποτέλεσμα το θέμα να πάρει διαστάσεις και την πρυτανεία να απειλεί με μηνύσεις τον δήμαρχο και τον δήμο, θεωρώντας τον υπεύθυνο για αυτή την κατάσταση.

Από την μεριά τους κύκλοι της Μαιζώνος έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι με τη λειτουργία του δημοτικού καταφυγίου στο Δρέπανο το πρόβλημα θα διορθωθεί, τονίζοντας όμως έμμεσα ότι οι χώροι αυτοί ανήκουν στην ευθύνη του Πανεπιστημίου.

Πάντως, από την μεριά της η πρυτανεία, έχοντας κάνει συνεχείς δημόσιες εκκλήσεις προς τον δήμο για να μαζέψει τα αδέσποτα αυτά, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μηνύσεις και να πάει το όλο θέμα στα δικαστήρια.

Χρόνιο θέμα από το 2015 και μετά

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το ζήτημα των αδέσποτων στους χώρους και στους δρόμους της Πανεπιστημιούπολης δεν είναι τωρινό. Έχει ξεκινήσει από την στιγμή που το 2015 έκλεισε η "Μέριμνα".

Από τότε έχουν γίνει και άλλα παρόμοια περιστατικά με τους φοιτητές που διαμένουν στην φοιτητική εστία να αναφέρουν ότι φοβούνται να πάνε στα δωμάτια τους και να κινηθούν ελεύθερα.

Η παρέμβαση των φιλόζωων που είχαν φροντίσει τα σκυλιά αυτά που τριγυρνούσαν στους χώρους του Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, είχε βελτιώσει κάπως την κατάσταση, υπό την έννοια ότι τα αδέσποτα είχαν ηρεμήσει και είχαν «συμφιλιωθεί» με τους περαστικούς και τους φοιτητές.

Όμως αυτό δεν είναι κάτι σταθερό. Από το καλοκαίρι και μετά το πρόβλημα είναι σε νέα έξαρση. Τα σκυλιά παραμένουν στους χώρους του Πανεπιστημίου, έχουν σχηματίσει αγέλες, βρίσκονται μπροστά από την πρυτανεία, αλλά κι από αμφιθέατρα διαφόρων σχολών αφού γυρίζουν όλη μέρα. Κάτι επιτέλους θα πρέπει να γίνει με αυτή την κατάσταση. Μια μόνιμη λύση και όχι παροδική.