Ένα ξεχωριστό περιστατικό συνέβη την Κυριακή στον πεζόδρομο της Παντανάσσης στην Πάτρα.

Μια έγκυος γυναίκα γέννησε στην κυριολεξία στον δρόμο και συγκεκριμένα στη συμβολή της Παντανάσσης και της Κανακάρη, καθώς ενώ είχε κατέβει στο κέντρο της Πάτρας, της έσπασαν τα νερά και αισθάνθηκε έντονους πόνους.

Στο σημείο έσπευσαν να βοηθήσουν κάτοικοι, επαγγελματίες και περαστικοί, ενώ άμεσα ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ που κατέφτασε εκεί. Το μωράκι βιαζόταν να έρθει στον κόσμο και έτσι το διμελές πλήρωμα του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο χρειάστηκε να προχωρήσει στον τοκετό.

Ευτυχώς οι δύο διασώστες του ΕΚΑΒ Ανδρέας Κουργιαλάς και Δημήτριος Ηλιόπουλος που έλαβαν το σήμα για να πάνε στο περιστατικό αποδείχτηκαν αρκετά ικανοί και έμπειροι σε αυτό που κάνουν, έκοψαν τον ομφάλιο λώρο και έτσι έφεραν με επιτυχία το μωράκι στον κόσμο.

Πρόκειται για ένα υγιέστατο αγοράκι που βγήκε ξαφνικά και απρόσμενα από την κοιλιά της μαμάς του η οποία χάρη στους δύο διασώστες χαίρει άκρας υγείας. Το μωράκι μαζί με τη μητέρα του διακομίστηκαν αμέσως μετά τη γέννα σε νοσοκομείο. Οι διασώστες ακολούθησαν το πρωτόκολλο τόσο για το μωρό όσο και για την επίτοκο, οι οποίοι χαίρουν άκρας υγείας. Εκλήθη άμεσα και η Κινητή Μονάδα επανδρωμένη με γιατρό.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πολύτιμη ήταν η συνδρομή σε όλη αυτή την επιχείρηση του ΕΚΑΒ των κατοίκων της περιοχής που βοήθησαν τους δύο διασώστες και πρόσφεραν κουβέρτα για να τυλιχτεί το μωράκι αφού υπήρχε σοβαρός φόβος υποθερμίας.

Μετά το τέλος του τοκετού και αφού όλα πήγαν καλά οι δύο διασώστες δεν έκρυψαν τη συγκίνηση τους για αυτό το περιστατικό που έτυχε στην μακρόχρονη διαδρομή τους, με τον έναν από τους δύο (τον κ. Κουργιαλά) να γράφει σε ανάρτηση του «ήταν ένα όμορφο συμβάν, μια αχτίδα φωτός και ελπίδας εν μέσω πανδημίας, τούτο το δύσκολο καιρό…».

(με πληροφορίες και φωτογραφία από την εφημερίδα «Γνώμη» και την Ελένη Γεωργοπούλου).