Το χρυσό άγαλμα της Μαρίας Κάλλας, λίγα μέτρα μακριά από το Ηρώδειο, του οποίου τα αποκαλυπτήρια έγιναν προ ημερών, είναι ένα από τα τελευταία θέματα σχολιασμού -αρνητικού- στα social media.

Ένα άγαλμα από γυαλισμένο μπρούντζο, που καταλήγει να μοιάζει χρυσό και ένα άγαλμα που στη μορφή δεν θυμίζει σε τίποτα την ντίβα Μαρία Κάλλας. Ενα άγαλμα που δεν χλευάστηκε μόνο με το συνήθη τρόπο των τουιτεράδων, αλλά σχολιάστηκε αρνητικά και από ανθρώπους της Τέχνης.

Το χάλκινο γλυπτό, δια χειρός Αφροδίτης Λίτη, τοποθετήθηκε με πρωτοβουλία του Ελληνικού Συλλόγου «Μαρία Κάλλας» επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, απέναντι από την είσοδο του ρωμαϊκού Ωδείου Ηρώδου Αττικού, για τα 100 χρόνια από την γέννηση της μεγάλης καλλιτέχνιδας.

Στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος παρών ήταν και ο δήμαρχος Αθηναίων, όπως και ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης. Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης καλεσμένος σήμερα στην πρωινή εκπομπή του Mega μίλησε για το άγαλμα της Κάλλας που έχει προκαλέσει τόση πολύ συζήτηση. Τοποθετήθηκε λιτά, υπερασπιζόμενος ουσιαστικά την επιλογή αυτή.

«Πιστεύω ότι είναι ένα έργο που τιμάει τη μνήμη της Μαρία Κάλλας. Του χρόνου έχουμε τα 100 χρόνια από την γέννησή της και ο Δήμος Αθηναίων δεν θέλω να τα τιμήσει με μία ακόμα εκδήλωση, αλλά με το μουσείο Μαρίας Κάλλας, το οποίο θα λειτουργεί ως πόλος έλξης για του τουρίστες στην Ελλάδα», είπε ο Κώστας Μπακογιάννης.