Έχει κάνει τα χαρτιά του για την σύνταξη του εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο, έχει σταματήσει την εργασία του μετά από χρόνια δουλειάς, αλλά ακόμα δεν έχει δει να μπαίνουν χρήματα στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Ο λόγος για έναν υπάλληλο του Κέντρου Υγείας της Κάτω Αχαΐας που βγήκε στη σύνταξη, κάνοντας τα χαρτιά του από τον περασμένο Οκτώβριο, όμως, ακόμα περιμένει να πληρωθεί, ενώ έχει ολοκληρώσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Στο μεταξύ όλο αυτό το διάστημα, έχοντας σταματήσει την εργασία του και μη έχοντας έσοδα από κάπου ήταν αναγκασμένος να πληρώσει τις υποχρεώσεις του, έχοντας έξοδα που αυξάνονταν λόγω και των αναγκών της οικογένειας του.

Τα χρήματα που έχει πάρει μέχρι τώρα είναι ψίχουλα και το χειρότερο από όλα είναι ότι κανείς δεν τον έχει ενημερώσει για το τι γίνεται με την υπόθεση του αφού στα τηλέφωνα που παίρνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες κανείς δεν του δίνει μία συγκεκριμένη απάντηση.

Η σύνταξη του και τα χρήματα του θα κατατεθούν από το κράτος. Το μόνο ερώτημα είναι πότε; Το ίδιο ερώτημα απασχολεί και δεκάδες ακόμα τυπικά συνταξιούχους, δηλαδή πρώην εργαζόμενους που έχουν ολοκληρώσει την κατάθεση των χαρτιών τους για να πάρουν τις συντάξεις τους και βρίσκονται σε εκκρεμότητα επί της ουσίας.

Περιμένουν δηλαδή πότε θα πάρουν τα χρήματα τους, ζώντας όλο αυτό το διάστημα με 200 και 300 ευρώ, όσα τους βάζει το κράτος μέχρι να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες αυτές που έχει μαζί τους.