Είναι αθλήτρια σε ένα άθλημα του στίβου που μπορεί να μην είναι δημοφιλές, όμως, έχει μεγάλες απαιτήσεις και πολλές δυσκολίες. Η 18χρονη Άννα Νάσιου, όμως, φαίνεται ότι είναι ένα από τα κορίτσια αυτά που είναι γεννημένα για τα δύσκολα.

Έχοντας ασχοληθεί από μικρή με τον αθλητισμό και να αφιερώνεται σε ότι κάνει, κατόρθωσε στις πανελλαδικές εξετάσεις και πέτυχε τον στόχο της που δεν ήταν άλλος από το να περάσει σε μία Στρατιωτική Σχολή, εξασφαλίζοντας το επαγγελματικό της μέλλον.

Σπουδάζει έτσι πλέον στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα και αυτός είναι ο τομέας που θα ασχοληθεί επαγγελματικά.


"Το έπταθλο είναι ένα από τα δύο σύνθετα αγωνίσματα του στίβου. Το άλλο είναι το δέκαθλο" μας εξηγεί όταν την ρωτήσαμε σχετικά. «Τα αγωνίσματα που περιλαμβάνει είναι 100 μέτρα με εμπόδια, άλμα εις ύψος, σφαιροβολία, 200 μέτρα, άλμα εις μήκος, ακοντισμός και 800 μέτρα».

Πολλά τα αγωνίσματα και αυτό είναι ένα κριτήριο που ανεβάζει σε μεγάλο βαθμό τη δυσκολία. Όμως η νεαρή Πατρινή αθλήτρια τονίζει: «Η δυσκολία, η πολυπλευρικότητα και η σπανιότητα του αγωνίσματος ήταν αυτά που με οδήγησαν στην επιλογή του. Το συζήτησα με τον προπονητή μου και ο ίδιος σεβόμενος την επιλογή μου και πιστεύοντας σε μένα με βοήθησε να φτάσω σε ένα αξιόλογο επίπεδο».  

Το έπταθλο έχει μεγάλες απαιτήσεις. «Εξαιτίας της συνθέτης και επίπονης προπόνησης θεωρώ πολύ βασικό ο αθλητής να βρίσκεται σε άριστη φυσική κατάσταση. Χρειάζεται επίσης το ταλέντο, η πίστη στον εαυτό του και η σκληρή δουλειά που αποτελούν εξίσου σημαντικοί παράγοντες» τονίζει. 


Η ίδια πάντως δεν θεωρεί ότι το αγώνισμα της απευθύνεται σε σούπερ αθλητές μόνο.

«Μπορεί δικαιωματικά να θεωρείται το δυσκολότερο αγώνισμα του στίβου, παρ’ ταύτα προσωπική μου άποψη αποτελεί πως η δυσκολία του αγωνίσματός σου δεν είναι αυτή που θα σου δώσει τον τίτλο του σούπερ αθλητή» απαντάει σχετικά.

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τον κλασικό αθλητισμό εξαιτίας της μεγαλύτερής μου αδερφής. Η ίδια ήταν εκεί αρκετά χρόνια πριν από εμένα και με «τράβηξε» στο χώρο του στίβου. Ο στίβος και όλα αυτά που περιστοιχίζονται γύρω από αυτόν είναι για μένα τρόπος ζωής, όσο κλισέ και αν ακούγεται αυτό».

Οι στόχοι της για τα επόμενα χρόνια συναρτώνται με τις σπουδές της. «Ειδικά τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι δύσκολα για μένα λόγω των σπουδών μου. Επομένως, μοναδικός μου στόχος είναι να διατηρήσω τη σωματική μου κατάσταση. Στην παρούσα φάση μια βασική δυσκολία που αντιμετωπίζω είναι οι περιορισμοί της σχολής μου» αναφέρει.


Πέρα από την ηθική στήριξη που έχει από το σωματείο της και τους δικούς της ανθρώπους, δεν έχει καμία υλική βοήθεια από χορηγούς, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τις δυσκολίες που καλείται κάθε τόσο να αντιμετωπίσει για να κάνει πρωταθλητισμό.

«Η καθημερινότητα μιας επταθλήτριας δεν είναι απλή. Εξαιτίας των απαιτήσεων του επτάθλου χρειάζεται σωστός ύπνος, ισορροπημένη διατροφή και χρόνος για προπόνηση. Φέτος ήταν δύσκολο να συνδυάσω τον αθλητισμό με τις υποχρεώσεις μου στο σχολείο. Παρ’ όλα αυτά έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα». 

Ο αθλητισμός και ο στίβος την έχουν βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό. «Πολλά από τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μου προέρχονται από τον αθλητισμό. Η πειθαρχία, η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, η αποφασιστικότητα και η ανάπτυξη σεβασμού είναι μερικά από τα στοιχεία που μου έδωσε ο αθλητισμός».


Όσο για το επίπεδο του πατρινού στίβου; «Ο πατραϊκός αθλητισμός κυμαίνεται σε καλό επίπεδο. Οι συνεχείς επιτυχίες φανερώνουν ότι η νέα γενιά έχει όλες τις προοπτικές για ένα καλύτερο μέλλον σε αυτόν» αναφέρει και μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα της την Πατραϊκή Ένωση:

«Ξεκίνησα με αυτή 11 χρόνια πριν. Είναι η πρώτη μου ομάδα, είναι η ομάδα που με έκανε μια καλύτερη αθλήτρια, έναν καλύτερο άνθρωπο».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πέρα από τον αθλητισμό, η Άννα Νάσιου έχει και καλλιτεχνικές ανησυχίες αφού στον ελεύθερο χρόνο της της αρέσει πολύ να ζωγραφίζει και να παίζει κιθάρα.