Μεγάλη είναι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία που έχει κηρύξει η ΔΟΕ και στην οποία παίρνουν μέρος, τόσο ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών της Πάτρας, όσο και η ΕΛΜΕ Αχαΐας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τα περισσότερα από τα τμήματα των δημοτικών σχολείων, αλλά και των νηπιαγωγείων της Πάτρας δεν έκαναν μάθημα, με τους εκπαιδευτικούς να έχουν ενημερώσει τους γονείς από την προηγούμενη ημέρα.

Σημαντική όμως είναι και η συμμετοχή στην απεργία των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στα γυμνάσια και στα λύκεια. Όλα αυτά παρά την απόφαση του δικαστηρίου που χαρακτήρισε την απεργία παράνομη και καταχρηστική, επιβάλλοντας κυρώσεις και χρηματικά πρόστιμα στα σωματεία.

Οι εκπαιδευτικοί είναι αποφασισμένοι να ορθώσουν το ανάστημα τους κατά της αξιολόγησης, ενώ τα σωματεία και οι συνδικαλιστικοί τους φορείς τους στηρίζουν πλήρως στην απεργία τους.

Μάλιστα, ήδη έχει ξεκινήσει να συγκεντρώνεται κόσμος στην πλατεία Γεωργίου στο ραντεβού που έχει δώσει ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών της Πάτρας. Η απεργία θα κρατήσει ένα 24ωρο και ισχύει για όλη την επικράτεια αφού σε ανάλογες κινητοποιήσεις θα προχωρήσει ο κλάδος σε όλη την χώρα.